Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
18.07.2024 05:15

Areál Kuchajdy v Novom Meste bude patriť Olympijskému festivalu


Vizualizácia, zdroj: sgf.sk


Areál jazera Kuchajda v bratislavskom Novom Meste bude počas Olympijských hier 2024 v Paríži (26. 7. - 11. 8.) patriť Olympijskému festivalu. Podujatie má priniesť návštevníkom atmosféru, akú pod piatimi kruhmi zažívajú športovci.


Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) ním chce zároveň ešte viac spropagovať šport a pohyb s dôrazom na deti a mládež. Na svojom webe o tom informuje mestská časť.         

"Možno práve toto je cesta k motivácii detí, aby športovali. Dávame im možnosť zažiť to, čo my v športe zažívame pravidelne - emócie, radosť, smiech či súťaženie. Nie každý môže byť olympijský víťaz, ale každý sa môže športom baviť," hovorí prezident SOŠV Anton Siekel.

Počas 17 dní sa odprezentujú takmer tri desiatky športov, ktoré si budú môcť návštevníci vyskúšať. Pripravené budú viaceré turnaje či preteky, program pripravili aj športové organizácie. Jednotlivé športoviská budú rozmiestnené po celom areáli, aktivity budú na brehu i vodnej hladine. Prvýkrát na vodu Kuchajdy vyplávajú jachtárske či vodnoslalomové lode.         

Organizátori pripravujú taktiež kultúrny a spoločenský program. Každý deň sa predstavia hudobníci, speváci, tanečníci či hudobné skupiny. Pripravené sú tiež autogramiády, detská zóna a športové aktivity pre najmenších či gastro zóna. Festival bude zároveň aj oficiálnou "fanzónou" Slovenského olympijského tímu. Po návrate z Paríža tam zavítajú aj slovenskí olympionici, ale tiež športovci z predchádzajúcich rokov.         

Olympijský festival bude otvorený každý deň počas trvania parížskych hier. Od pondelka do stredy od 10.00 do 20.00 h, od štvrtka do soboty do 22.00 h a v nedeľu do 21.00 h. Vstup je bezplatný. Počas celého trvania festivalu bude otvorené aj Slovenské olympijské a športové múzeum v Dome športu na Olympijskom námestí (vedľa plavárne na Pasienkoch).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
12.11.2021
Primaciálne námestie bude koncom týždňa patriť milovníkom vína
Primaciálne námestie v centre Bratislavy bude koncom týždňa patriť milovníkom vína. Konať sa tam totiž bude od piatka popoludnia do soboty večera (12. - 13. 11.) Festival mladého vína, ktorý nadväzuje na v minulosti organizované Svätomartinské dni.
viac
08.11.2022
Primaciálne námestie bude patriť milovníkom vína
Primaciálne námestie a jeho nádvoria v centre Bratislavy budú koncom týždňa patriť milovníkom vína. Konať sa tam bude od piatka (11. 11.) popoludnia do soboty (12. 11.) večera Festival mladého vína, ktorý nadväzuje na v minulosti organizované Svätomartinské dni.
viac
03.09.2024
Nový festival predstaví židovskú kultúru v Bratislavskom kraji
Nultý ročník festivalu Shalom chaverim predstaví židovskú kultúru na viacerých miestach Bratislavského kraja. Podľa tajomníka Ústredného zväzu židovských náboženských obcí na Slovensku Martina Kornfelda je kultúra a umenie jeden zo spôsobov, ako odpovedať na rastúci antisemitizmus.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %