Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
09.08.2024 09:00

V horúcich dňoch sa môžete osviežiť v obnovenej záhrade Kaštieľa v Modre


Komplexná rekonštrukcia prinavrátila záhrade krásu i historickú hodnotu


Záhrada pri modranskom kaštieli sa verejnosti otvorila v júni 2024 po komplexnej rekonštrukcii, ktorú realizoval Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Vytvoril sa tak priestor, kde sa môžu ľudia stretávať, oddychovať a užívať si krásu historického parku, ktorý je opäť pýchou mesta Modra.


„Kedysi spustnutej záhrade sme komplexnou rekonštrukciou prinavrátil nielen krásu a historickú hodnotu, ale aj obsah. Je to ďalšie oddychové a kultúrne miesto, tak pre obyvateľov Modry, ako aj návštevníkov. Môžu si sem prísť len tak posedieť alebo sa tu stretnúť na rôznych podujatiach, tvorivých dielňach, ochutnávkach, seminároch či pri ďalších príležitostiach. Rovnako samotný kaštieľ, ktorý prešiel rozsiahlymi rekonštrukciami, ponúka moderné a kultúrne priestory pre umelcov, žiakov a širokú verejnosť,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Záhrada bola navrhnutá tak, aby zachovala pôvodné prvky a zároveň plnila súčasné potreby návštevníkov. Súčasťou rekonštrukcie bola obnova jazierka a fontán, výmena mobiliáru, vytvorenie okrasných a vyvýšených bylinkových záhonov, čo prispelo k zvýšeniu jej estetickej a funkčnej hodnoty.

Verejnosti je záhrada počas letnej sezóny otvorená od pondelka do soboty.

Otváracie hodiny:

Pondelok – štvrtok  8:00 – 15:00

Piatok                         8:00 – 19:00

Sobota                      10:00 – 19:00

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2019
Kaštieľ v Modre dostáva novú strechu
Projekt rekonštrukcie zahŕňa nielen komplexnú obnovu kaštieľa, ale aj záhrady. Jej výsledkom bude moderné kultúrno-kreatívne centrum regiónu.
viac
30.07.2022
Mesto Hnúšťa získalo záhradu Mariássyovcov, kúpiť chce i miestny kaštieľ
Mesto Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota získalo do svojho majetku záhradu Mariássyovcov, pozemky v historickom parku odkúpilo priamo od šľachtickej rodiny. Odkúpiť by chcelo aj miestny kaštieľ, ktorý je najstaršou budovou v meste. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Roman Lebeda.
viac
05.10.2022
Zrekonštruovaný kaštieľ v Modre otvorí v sobotu brány pre verejnosť
Donedávna schátraný kaštieľ v Modre, národná kultúrna pamiatka, otvorí po komplexnej rekonštrukcii opäť svoje brány verejnosti. Stane sa tak v sobotu (8. 10.) v rámci dňa otvorených dverí.
viac
15.08.2023
BSK pokračuje v revitalizácii záhrady kaštieľa v Modre
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pokračuje v revitalizácii záhrady kaštieľa v Modre v okrese Pezinok. Po obnove má byť sprístupnená verejnosti a slúžiť ako oddychové a kultúrne miesto. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a marketingu BSK Michal Feik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %