Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.03.2021 02:25

Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex


Snímka zdroj: (google street view).


Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.


Zámer revitalizácie a dostavby areálu predložili na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Nové objekty areálu vzniknú zo všetkých strán futbalového ihriska, ktorého hlavná tribúna bude zachovaná a prestavaná. Atletický štadión, v časti smerom k Poliankam, má poskytnúť 400 m bežecký ovál i šprintérsku rovinku so šiestimi dráhami podľa rozmerových požiadaviek pre súťažné využitie, takisto sektory pre skokové disciplíny. Vo vnútri oválu bude tréningová plocha pre futbal, využiteľná aj pre vrhačské atletické disciplíny.

Šprintéri i skokani do diaľky budú môcť využívať aj jednopodlažný atletický tunel, umiestnený medzi atletickým a futbalovým štadiónom, ktorý bude dimenzovaný pre potreby behu na 100 m. V dobehovej zóne dráh bude situované doskočisko pre skok do diaľky.

Dvojpodlažná športová hala, situovaná smerom k Ulici Mikuláša Schneidera-Trnavského bude na prvom podlaží slúžiť pre úpolové športy, na 2. podlaží pre loptové športy, v hale bude aj priestor pre divákov s kapacitou 200 miest.

Na opačnej strane smerom ku kúpalisku Rosnička bude umiestnená strelnica, slúžiť bude najmä pre tréningy, ale i občasné súťaže.

Súčasťou centra budú aj menšie objekty pre hospodárske zázemie, administratívu, a tiež ubytovanie počas sústredení a súťaží.

Dopravné napojenie do areálu ani existujúce parkoviská sa nemenia, upravená bude len organizácia parkovacích miest. Pri parkovisku na západnej strane bude nový verejný cyklistický chodník.

Predpokladaný začiatok výstavby je v roku 2022, predpokladaný termín dokončenia o tri roky neskôr. Celkové náklady majú byť prezentované v rámci dokumentácie pre potreby povoľovania navrhovanej činnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Vajnory vyhlásili architektonickú súťaž na športovú halu
Bratislavská mestská časť Vajnory vyhlásila urbanisticko-architektonickú súťaž na športovú halu v lokalite Alviano.
viac
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
14.09.2022
Výstavba novej športovej haly napreduje, dokončená má byť koncom roka
V meste Revúca napreduje projekt vybudovania športovo-rekreačného areálu za približne 3,75 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %