Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.09.2022 04:15

Výstavba novej športovej haly napreduje, dokončená má byť koncom roka


Vizualizácia: (rimava.sk).


V meste Revúca napreduje projekt vybudovania športovo-rekreačného areálu za približne 3,75 milióna eur.


Práce, ktoré spočívajú vo výstavbe novej multifunkčnej haly a prestrešení už existujúcej ľadovej plochy, odštartovali začiatkom leta a dokončené by mali byť do konca roka. Uviedol to primátor mesta Július Buchta.

Na vybudovanie športového areálu získalo mesto Revúca od štátu pred tromi rokmi účelovú dotáciu vo výške približne 3,75 milióna eur. Získané finančné prostriedky musí samospráva vyčerpať do konca roka 2022. Meškanie projektu podľa primátora spôsobila už v jeho začiatkoch pandémia nového koronavírusu, ktorá ovplyvnila dĺžku trvania územného i stavebného konania.

"Kým sme dostali právoplatné stavebné povolenie, boli sme v ďalšej kríze, ktorá bola na stavebnom trhu. V projekte by sme podľa odhadov museli pre oceľovú konštrukciu dofinancovať viac ako milión eur. V máji však Úrad pre verejné obstarávanie vydal usmernenie, ktoré umožňuje použitie iných stavebných materiálov či iného tvaru stavby, ako bolo v súťaži," dodal Buchta.

Zmena v pravidlách pre verejné obstarávanie podľa primátora umožnila konzorciu firiem okolo spoločnosti Ferrmont, ktoré je zhotoviteľom diela, použiť iné stavebné riešenia či lacnejšie stavebné materiály. "Preprojektovaním sme dokonca znížili energetickú náročnosť multifunkčnej haly. Jedna vec je halu postaviť a druhá ju pri súčasných cenách prevádzkovať," skonštatoval Buchta s tým, že zmeny v projekte nemajú vplyv na funkcie, ktoré má nová hala napĺňať.

Mesto v projekte športového areálu počíta so zastrešením existujúcej umelej ľadovej plochy a výstavbou multifunkčnej haly. Areál by mal okrem ľadového hokeja poskytovať priestor aj pre volejbal, florbal či hádzanú. Športová hala má tiež spĺňať kritériá na organizáciu rôznych kultúrnych podujatí. Multifunkčná hala a ľadová plocha budú vzájomne prepojené spoločnou vstupnou halou so zázemím a sociálnymi zariadeniami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Vajnory vyhlásili architektonickú súťaž na športovú halu
Bratislavská mestská časť Vajnory vyhlásila urbanisticko-architektonickú súťaž na športovú halu v lokalite Alviano.
viac
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
20.02.2023
Petržalka by sa mala dočkať novej multifunkčnej športovej haly
Bratislavská Petržalka by sa mala dočkať novej multifunkčnej športovej haly. Projekt za 2,5 milióna eur by mal vyrásť v areáli základnej školy na Pankúchovej ulici.
viac
17.05.2023
Mesto vrátilo dotáciu na športovú halu, projekt dokončiť nestihli
Mesto Revúca vrátilo vyše troch miliónov eur z účelovej dotácie, ktorá bola určená na výstavbu multifunkčnej športovej haly a prestrešenie ľadovej plochy. Dotáciu samospráva získala v roku 2019, financie mohla čerpať do konca vlaňajšieho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %