Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.03.2021 08:25

Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál


Vizualizácia. Zdroj: (EIA).


Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.


Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Areál chcú postaviť v katastrálnom území Kráľovej pri Senci, mimo zastavaného územia, medzi obcami Hrubá Borša a Jánovce pri ceste III/1067. Areál o výmere 51.376 štvorcových metrov (m²) je umiestnený na parcele, ktorá je v katastri nehnuteľností evidovaná ako orná pôda.

„Pozemok, na ktorom sa bude nachádzať investičná činnosť sa nachádza uprostred intenzívne poľnohospodársky využívanej krajiny a je jasne ohraničený len zo severnej strany, kadiaľ prechádza cesta III/1067,” spresňuje zámer. Smerom na západ sa vo väčšej vzdialenosti nachádza zastavané územie obce Hrubá Borša a areál golfového klubu. Smerom na východ sa nachádza v približne rovnakej vzdialenosti zastavané územie obce Jánovce.

V areáli plánujú vybudovať 52 rekreačných chát, objekt občianskej vybavenosti s wellness a fitness, ihriská (tenisové a detské) a prislúchajúce zázemie s prvkami dopravnej infraštruktúry, technickej infraštruktúry a s plochami zelene. Investor počíta so 199 parkovacími miestami. Z toho 156 miest má byť pri chatách a 43 parkovacích miest pri objektoch občianskej vybavenosti. Rekreačný charakter objektov má byť podporený blízkosťou golfového ihriska v obci Hrubá Borša. Jednotlivé plochy parciel pre rekreačné chaty majú mať rozlohu asi 600 m².

Zámer je predložený na posúdenie v dvoch variantoch. Prvý variant počíta s plochou zelene o výmere 32.393 m². Plošná výmera spevnených plôch má byť na úrovni 15.303 m² (chodníky pre peších, parking, obslužná komunikácia). V druhom variante, ku ktorému sa prikláňa aj investor, sa navrhuje plocha zelene o výmere 33.350 m². Plošná výmera spevnených plôch má byť na úrovni 14.346 m².

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
22.07.2021
MŽP zhodnotí všetky vplyvy vybudovania terminálu pre LNG na Dunaji
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zhodnotí všetky predkladané vplyvy vybudovania terminálu pre LNG (skvapalnený zemný plyn) na Dunaji na životné prostredie.
viac
17.01.2022
OLO plánuje postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň v SR
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) plánuje v hlavnom meste postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň na Slovensku. Vybudovať ju chce v mestskej časti Podunajské Biskupice v lokalite Vlčie hrdlo, v susedstve priemyselného areálu Slovnaft.
viac
28.01.2022
V lokalite Rudava plánuje investor vybudovať rekreačný areál
V obci Malé Leváre v okrese Malacky plánuje investor vybudovať rekreačný areál. Vyrásť by mal v lokalite Rudava na časti polostrova bývalého štrkoviska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %