Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
06.09.2024 04:10

Vinobranie ponúkne prešovačku, ochutnávku i koncerty, štartuje v piatok


Ilustračná snímka, zdroj: Modra


Modranské vinobranie, ktoré sa začína v piatok, ponúka starodávnu prešovačku, ukážky zabudnutých remesiel, ochutnávku vín, muštov i burčiakov či koncerty. Novinkou tohto ročníka je aj oddychová zóna v zrekonštruovanom Kaštieli Modra s programom pre rodiny s deťmi.


Vinobranie potrvá do nedele (8. 9.). TASR o tom informovala z Kultúrneho centra Modra Zuzana Tichá.         

"Všetkých srdečne pozývam na otvorenie vinobrania v piatok o 17.00 h, keď po slávnostných fanfárach odovzdáme ceny víťazom súťaže Víno modranského vinobrania," uviedol riaditeľ Kultúrneho centra Modra Ján Sklenár. Priblížil, že zo slovenskej hudobnej scény vystúpia napríklad Le Payaco, Nocadeň či Billy Barman. "V Modre sa predstavia traja zahraniční interpreti: legenda britskej dub-reggae scény z 90. rokov Zion Train, Dj M A G S z Kanady, ale aj kultová česko-slovenská kapela Buty," dodal.         

Ľudia budú môcť ochutnať mušt, čerstvý burčiak, mladé vína i staršie ročníky od 20 vinárov vo Vínostane na Sokolskej ulici. "Potrpíme si na garanciu pôvodu - víno, ktoré ochutnáte, je vyrobené z hrozna dopestovaného v Modranskom vinohradníckom rajóne," ozrejmil zo združenia Víno z Modry Ľubomír Miklovič. Vínozóna na Štúrovej ulici zas ponúka ochutnávku ocenených vín zo súťaže Víno modranského vinobrania.         

V ART zóne na Kukučínovej ulici sú stánky s handmade produktmi. Zároveň tento rok sú múzeá a galérie v Modre opäť otvorené pre všetkých návštevníkov, ktorí si môžu pozrieť stále expozície aj nové výstavy. Rodiny s deťmi si zas môžu oddýchnuť a zabaviť sa v zrekonštruovanom Kaštieli Modra na predstavení či zažiť komické situácie a kúzla v komediálnej šou. Viac informácií o programe možno nájsť na webe www.modranskevinobranie.sk/sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
31.08.2022
Modranské vinobranie sa po dvojročnej prestávke opäť uskutoční
Po dvojročnej prestávke sa od 9. do 11. septembra opäť uskutoční Modranské vinobranie. Informovala o tom Zuzana Tichá z PR a komunikácie mesta Modra.
viac
07.09.2023
Vinobranie v Modre ponúkne tradičnú prešovačku, koncerty aj ArtZónu
Modranské vinobranie ponúkne návštevníkom od piatka 8. septembra bohatý kultúrny program na troch pódiách, ukážky lisovania hrozna a koštovku burčiakov, muštov, mladých vín i starších ročníkov.
viac
13.09.2023
Rača opäť ožije tradičným vinobraním
Milovníci vína a burčiaku si v bratislavskej Rači opäť prídu na svoje. Mestská časť ožije od piatka do nedele (15. - 17. 9.) tradičným Račianskym vinobraním, teda oslavou vinohradníctva, tradícií a kultúry. TASR o tom informoval referent komunikácie miestneho úradu Miroslav Vajs.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %