Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
06.09.2024 08:00

Príprava nových nemocníc v Bratislave kontinuálne pokračuje


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Rezort zdravotníctva intenzívne pokračuje v realizácii potrebných krokov, ktoré súvisia s prípravou materiálov pre ďalšie rozhodnutie vlády SR k projektom o lokalite výstavby novej národnej univerzitnej nemocnice v hlavnom meste a o zmene využitia lokality Rázsochy na účel výstavby Národného ústavu


TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. "Ministerstvo zdravotníctva počas leta pripravilo náležité dokumenty k verejnému obstarávaniu pre vypracovanie analytického zhodnotenia realizovateľnosti oboch zámerov. Finálna štúdia bude spracovaná a následne predložená na rokovanie vlády SR," uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Rezort spresnil, že štvrtkom bola ukončená lehota na predkladanie ponúk a aktuálne verejný obstarávateľ začína vyhodnocovať predložené ponuky.         

Ako MZ ďalej ozrejmilo, Zdravotnícka implementačná agentúra predložila ministerstvu aj ďalšie podklady, ktoré obsahujú odhadované finančné a personálne potreby pre zabezpečenie prípravy a riadenie týchto projektov.         

"Ministerstvo zdravotníctva robí maximum pre to, aby sa po 40 rokoch sľubov a zmarených plánov konečne začalo s realizáciou výstavby moderných bratislavských koncových nemocníc, ktoré budú poskytovať špičkovú starostlivosť pre dospelých aj detských pacientov a zároveň budú excelentným vzdelávacím miestom pre medikov a mladých zdravotníkov," doplnila ministerka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Karlova Ves bude poskytovať dotácie podľa nových pravidiel
Firmy, združenia, spolky, organizácie a rovnako tak podnikatelia so sídlom alebo sférou činnosti na území bratislavskej Karlovej Vsi budú môcť i v tomto roku požiadať mestskú časť o dotáciu, určenú pre verejnoprospešné služby a účely, podporu podnikania a zamestnanosti.
viac
30.10.2017
Iniciátori cyklotrasy Lamač-Dúbravka požiadali o územné rozhodnutie
Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Dúbravkou a Lamačom opäť postúpila dopredu. "Oficiálne sme v piatok požiadali o vydanie územného rozhodnutia," informoval starosta bratislavského Lamača Peter Šramko.
viac
04.05.2020
Nové Mesto začína vyznačovať pilotnú parkovaciu rezidentskú zónu
Bratislavské Nové Mesto začína tento týždeň s prácami v súvislosti s vodorovným dopravným značením pre potreby pilotného projektu rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %