Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.11.2020 08:10

Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny


Ilustračná snímka.


Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.


Tento týždeň má prebehnúť skúšobná prevádzka registračného systému, ktorým budú môcť miestni obyvatelia požiadať o rezidentskú kartu, aby mohli prednostne parkovať v okolí svojich bydlísk. Následne má byť spustená aj 'ostrá' registrácia. Spustenie pilotnej zóny je naplánované na 1. decembra.

„Prípravy na spustenie rezidenčného parkovania sú vo finále. Už v pondelok a v stredu prebehne skúšobná prevádzka registračného systému. Hneď po skúšobnej prevádzke bude v nasledujúcich dňoch spustená 'ostrá' registrácia, do ktorej sa budú môcť zapojiť už aj občania,” približuje mestská časť na svojej webovej stránke.      

Registrácia bude možná dvoma spôsobmi, a to buď online z domu, alebo v prípade potreby aj na kontaktných miestach miestneho úradu na Junáckej ulici. „Pripravujeme však opatrenia, aby sa vzhľadom na pandemickú situáciu minimalizoval počet ľudí na mieste,” upozorňuje samospráva, ktorá bude o presnom termíne spustenia registrácií a potrebných inštrukciách informovať budúci týždeň. Karty majú mať elektronickú, teda nie klasickú papierovú či plastovú formu.      

V praxi by mal systém fungovať tak, že počas dňa bude možné v zóne parkovať bez obmedzení, avšak v čase od 18.00 do 8.00 h nasledujúceho dňa budú mať oprávnenie zaparkovať v zóne len držitelia rezidentských, návštevníckych, bonusových a abonentských parkovacích kariet.      

Spustenie pilotnej rezidentskej zóny bolo pôvodne naplánované na  1. mája. Mestská časť však spustenie pilotného projektu musela pre pandémiu nového koronavírusu presunúť, schválený bol 1. október. Následne sa spustenie presunulo na 1. december. Dôvodom bola nutnosť zopakovať verejné obstarávanie na informačný systém pre regulované parkovanie, ale aj komunikácia s obyvateľmi.      

Mestská časť na stránke zverejnila aj odpovede na najčastejšie otázky v súvislosti s parkovaním vrátane dokumentov, ktoré budú potrebné na registráciu. Orientovaniu sa v novej parkovacej politike má pomôcť aj špeciálna webová stránka parkovanie.banm.sk, na ktorej miestny úrad pracuje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2020
Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej parkovacej zóny
Bratislavské Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej zóny rezidentského parkovania v okolí Tehelného poľa.
viac
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %