Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.02.2020 07:30

Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej parkovacej zóny


Ilustračná snímka: (parkvia.com).


Bratislavské Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej zóny rezidentského parkovania v okolí Tehelného poľa.


Mestská časť v súčasnosti obstaráva informačný systém, ktorého súčasťou by mala byť aj evidencia registrovaných užívateľov, platobný portál a 26 parkovacích automatov. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Cena je odhadovaná na 208 000 eur. Ponuky je možné predkladať do 24. februára.     

Nové Mesto schválilo vlani v decembri všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Malo by začať platiť od 1. mája 2020. Ide o základný dokument, ktorý určuje základné pravidlá pre rezidenčné parkovanie zvýhodňujúce miestnych obyvateľov, pilotnou zónou je lokalita Tehelného pola.     

V praxi by mal systém fungovať tak, že počas dňa bude možné v zóne parkovať bez obmedzení, avšak v čase od 18:00 do 8:00 hod. nasledujúceho dňa budú mať oprávnenie zaparkovať v zóne len držitelia rezidentských, návštevníckych, bonusových a abonentských parkovacích kariet. Spustením rezidenčného parkovania prestanú platiť staré vyhradené parkovacie miesta a nebudú vydávané nové. Občania s ŤZP budú môcť parkovať za rovnakých podmienok naďalej. Oprávnenie na riešenie priestupkov bude mať mestská a štátna polícia.     

Parkovanie bude možné len na vyhradených parkovacích miestach, nie na chodníkoch. V značení parkovacích miest a osádzaní dopravných značiek by sa malo pokračovať na jar. Poplatok za parkovanie bude možné uhradiť prostredníctvom mobilnej aplikácie, SMS alebo v parkomate.     

Mestská časť, ktorá pripravuje ďalšie parkovacie zóny, má zverejnené na webe aj odpovede na najčastejšie otázky v súvislosti s parkovaním.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
14.04.2023
Nové Mesto by mohlo byť rozdelené na štyri parkovacie zóny
Bratislavské Nové Mesto by mohlo byť rozdelené na štyri parkovacie zóny. Vyplýva to zo zonácie mestskej časti, ktorú v apríli schválili miestni poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %