Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
03.09.2024 08:55

Banícky jarmok opäť ponúkne kultúru, zábavu i banícke tradície


Ilustračný výrez plagátu


Banícky jarmok v Prievidzi opäť ponúkne kultúru, zábavu i ukážku baníckych tradícií. Už 38. ročník najväčšieho podujatia sa bude konať od 6. do 8. septembra, v kultúrnom programe sa okrem miestnych umelcov predstavia i Peter Bič Project či Hex. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


Podujatie slávnostne otvorí 6. septembra Banícky sprievod. Program na hlavnom pódiu otvorí banícka hymna v podaní Baníckeho spevokolu Kahanec a neskôr i šachtág. "Región neodmysliteľne spätý s baníctvom v posledných rokoch prechádza výraznou transformáciou. Pri tejto príležitosti predstavíme prezentáciu s názvom Koniec baníctva na hornej Nitre a ako ďalej, ktorá ponúkne pohľad do budúcnosti našej oblasti po útlme baníckej činnosti," priblížila riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) Dana Horná.         

Na pódiu sa v prvý deň konania podujatia predstavia Nany Hudák & SHZ, Duchoňovci, Mafia Corner, Medial Banana, Heľenine oči a večer uzatvorí koncert Peter Bič Projekt.         

Program 7. septembra ponúkne vystúpenia miestnych tanečných a hudobných súborov i kapiel či detský program. Vrcholmi večera budú koncerty skupín Modus Memory a Janko Lehotský a Hex. Program 8. septembra zase prinesie Koncert za Slovensko, v ktorom sa predstavia Štefan Hruštinec, sestry Bacmaňákové, Marek Bednár a Pavol Laták.         

"Banícky jarmok je tradičným jarmokom s pestrou ponukou spotrebného i potravinárskeho tovaru, ako i bohatého občerstvenia. Novinkou bude rínok so stánkami s tradičnými ľudovoumeleckými a remeselnými výrobkami, pestovateľskými prebytkami a výrobkami vlastnej produkcie," ozrejmila Krajčiová.         

Jarmok sa bude konať na Ulici M. R. Štefánika, Ulici B. Björnsona, Ulici S. Chalupku a v časti mestského parku. Jeho súčasťou budú i zábavné atrakcie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2022
Do mesta sa vráti Banícky jarmok
Tradičný Banícky jarmok sa v septembri po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu vráti do Prievidze.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
12.12.2022
Po prestávke budú v Detve Koledníci, pripravujú aj vianočný jarmok
Po prestávke sa tento rok v Detve uskutoční prehliadka vianočných a novoročných hier s názvom Koledníci. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja s tým, že bude súčasťou detvianskeho vianočného jarmoku, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. decembra na Námestí SNP.
viac
15.08.2023
Program Baníckeho jarmoku bude reflektovať na dvojicu výročí mesta
Program tohtoročného Baníckeho jarmoku v Prievidzi bude reflektovať na 910. výročie prvej písomnej zmienky i na 640 rokov od udelenia mestských práv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %