Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
09.08.2024 01:15

Spustili platformu Talent Hub pre samosprávy


Ilustračný obrázok


Prelomová platforma, ktorá bola spustená v uplynulých týždňoch, spája nezávislé združenia miest, obcí a regiónov na celom svete, pričom má byť miestom pre profesionálov a odborníkov v oblasti tzv. teritoriálnej diplomacie – teda medzinárodnej spolupráce samospráv.


Cieľom tohto prelomového projektu je vytvorenie prostredia, v ktorom budú profesionáli na miestnej a regionálnej úrovni motivovaní prinášať do medzinárodnej spolupráce samospráv moderné a inovatívne prístupy. Projekt je realizovaný v úzkej spolupráci Rady európskych samospráv a regiónov (Council of European Municipalities and Regions – CEMR), organizácie Eurocities a Sekretariátu Svetovej organizácie miest a samospráv (United Cities and Local Government – UCLG) a zameriava sa na tri kľúčové aspekty:

Prilákanie talentov: Cieľom je spustiť spoločné iniciatívy na prilákanie nových talentov, ktoré zaujíma teritoriálna diplomacia.

Rozvoj talentov: Poskytovanie školení a podpora personalizovaného mentoringu za účelom rozšírenia znalostí a odborných zručností profesionálov.

Udržanie talentov: Zabezpečením priaznivých podmienok pre kariérny rast má byť garantované, že odborníci budú mať istú a perspektívnu budúcnosť.

„ZMOS je presvedčené, že táto iniciatíva má potenciál výrazne ovplyvniť budúcnosť miest, obcí a regiónov nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe a na celom svete. Ako člen CEMR a UCLG sme nadšení, že takáto platforma môže prispievať k rozvoju talentov, ktoré budú formovať budúcnosť samospráv v európskom a medzinárodnom kontexte,“ uviedol v súvislosti so spustením platformy Talent Hub pre samosprávy predseda ZMOS Jozef Božik.

Talent Hub pre samosprávy je príležitosť nielen pre mladé talenty, ale aj pre skúsených odborníkov na miestnej a regionálnej úrovni, ktorí majú záujem rozvíjať svoje poznatky v oblasti teritoriálnej diplomacie. Všetky tri spolupracujúce organizácie budú na stránke projektu pravidelne zverejňovať pracovné ponuky, ktoré majú potenciál zaujať širšiu komunitu profesionálov v prostredí samospráv.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2016
Najkrajším regionálnym kalendárom na Slovensku je Objavuj Prešovský kraj
V súťaži o najkrajší kalendár Slovenska 2016 získal Prešovský samosprávny kraj (PSK) v kategórii regióny po štvrtý raz prvé miesto. Tohtoročný kalendár s názvom Objavuj Prešovský kraj pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.
viac
26.04.2016
Samosprávy realizujú protipovodňové opatrenia
Protipovodňové opatrenia sú jednou z preventívnych aktivít, ktoré môžu zvýšiť ochranu zdravia a majetku počas intenzívnych dažďov či obmedzených kapacít vodných tokov a riečnych korýt. ZMOS realizovalo koncom minulého roka prieskum, ktorý mapoval prístup samospráv k protipovodňovým opatreniam.
viac
24.05.2016
Fiľakovo podáva projekt na zriadenie kompostárne
Zriadením kompostárne biologicky rozložiteľného odpadu chce samospráva Fiľakova tento rok zavŕšiť svoj zámer komplexne vyriešiť problematiku odpadového hospodárstva v meste.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %