Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.04.2016 07:00

Dlhodobo nezamestnaným chce dať mesto prácu v novej spoločnosti


Snímka: ziar.sk


Žiarska samospráva chce založiť obchodnú spoločnosť, v ktorej chce dať šancu pracovať dlhodobo nezamestnaným obyvateľom mesta a naučiť ich tak pracovným návykom.


Ide o nápad primátora Žiaru nad Hronom Petra Antala, ktorý chce takýmto spôsobom na území mesta riešiť problém s dlhodobo nezamestnanými aj z radov miestnej rómskej komunity.

Založenie obchodnej spoločnosti, vklad mesta do nej a náklady súvisiace s jej založením vo výške 5500 eur odsúhlasili na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva aj žiarski poslanci. „Ide zatiaľ len o zámer. Schválením sme si vypýtali mandát na založenie spoločnosti a všetky podmienky, ako by to malo fungovať budeme riešiť v tomto roku,“ priblížil hovorca mesta Martin Baláž.

Samospráva chce dať takýmto spôsobom šancu tým, ktorí stratili pracovné návyky a sú momentálne bez práce. Po skončení pracovného pomeru by tak mali byť pripravení reagovať na aktuálne ponuky na pracovnom trhu. „Ide o zámer založiť spoločnosť, ktorá bude po istú dobu zamestnávať dlhodobo nezamestnaných na verejnoprospešné práce, ktoré budú vykonávať v prospech mesta Žiar nad Hronom,“ podotkol M. Baláž s tým, že pôjde o rôzne čistiace, výkopové či ďalšie pomocné stavebné práce. Keď sa spoločnosť rozbehne, bude podľa jeho slov možné, aby si ju objednali ďalší záujemcovia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2018
Dávnu históriu kaštieľa má odkryť jeho archeologický výskum
Žiarsky kaštieľ, ktorý pred časom mesto získalo do svojho vlastníctva, čaká archeologický výskum. Samospráva chce zmapovať jeho históriu z čias, kedy bol využívaný ako letné sídlo ostrihomských arcibiskupov, ale aj z čias biskupa Štefana Moysesa.
viac
03.01.2020
Hospodárenie mesta v roku 2019 hodnotí primátor ako úspešné
Hospodárenie mesta Žiar nad Hronom v roku 2019 hodnotí jeho primátor Peter Antal pozitívne. "Tento rok môžeme hodnotiť ako úspešný aj čo sa týka financií, aj čo sa týka investícií, ktoré sme robili," skonštatoval Antal.
viac
20.11.2023
Žiar nad Hronom je pilotným mestom v rámci digitálneho obrazu krajiny
Mesto Žiar nad Hronom prechádza kompletným skenovaním územia na zemskom povrchu ale aj pod ním. Ide o pilotný projekt vytvárania digitálneho obrazu krajiny, ktorý sa v tomto roku spustil na Slovensku.
viac
15.12.2023
Žiarsky primátor chce pre zatvorenie pôrodnice zvolať mimoriadne rokovanie BBSK
Dočasné pozastavenie prevádzky žiarskej pôrodnice vníma primátor Žiaru nad Hronom a krajský poslanec Peter Antal ako veľmi nešťastný krok. Zároveň avizuje zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %