Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
02.09.2024 02:10

Envirofond dal úver na 19 projektov miest a obcí


Environmentálny fond - logo


Environmentálny fond podporil úverom počas mája a júla 19 projektov miest a obcí. Celková suma podporených projektov je viac ako 4,04 milióna eur. Vyplýva to z informácie o úveroch poskytovaných Envirofondom, ktorú vláda zobrala v stredu (28. 8.) na vedomie.


Úver dostali Trenčianske Mitice, Medzany, Kamenná Poruba, Harichovce, Veľký Šariš, Púchov, Baloň, Veľké Blahovo, Brehov, Moča, Odorín, Urmince, Cabaj-Čápor, Miezgovce, Víťazovce, Turčianska Štiavnička, Krišľovce a Podhradie. Envirofond im dal peniaze na výstavbu či rozšírenie verejného vodovodu, stokovej siete alebo kanalizácie, obnovu a zateplenie kultúrneho domu, ale aj na stavebné úpravy obecného úradu.         

Najväčší úver, jeden milión eur, dostalo mesto Púchov na rozšírenie vodovodu a kanalizácie pre lokality Potôčky a Samoty, vyplýva z materiálu.         

Environmentálny fond poskytuje od augusta 2022 úvery pre obce, mestá a samosprávne kraje. Splatnosť úveru je 20 rokov s možnosťou predĺženia. Ročná úroková sadzba je po celé obdobie splatnosti podľa materiálu 0,1 percenta. Úver pokrýva 100 percent nákladov. "Získaný úver nezvýši dlh obce, mesta či samosprávneho kraja," skonštatovalo ministerstvo životného prostredia. Zároveň doplnilo, že úver sa poskytuje samosprávam bez obmedzenia počtu obyvateľov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
29.04.2020
ZMOS žiada odklad splátok pri nájomných bytoch
Združenie miest a obcí Slovenska sa obráti na ministra dopravy a výstavby SR Andreja Doležala v súvislosti s požiadavkou na zabezpečenie možnosti odkladu splátok úverov pre samosprávy vo vzťahu k nájomným bytom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %