Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.03.2021 04:00

Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“


Ilustračná snímka: (tasr).


Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.


Témy zamerané na dopravu patria medzi najsledovanejšie v rámci statusov zverejňovaných na sociálnych sieťach Policajného zboru. Preto sa pripravovaný projekt bude venovať tejto oblasti.

Verejnosť so záujmom sleduje všetko, čo sa týka dopravy. Medzi najsledovanejšie príspevky Policajného zboru na Facebooku za rok 2020 sa napríklad dostali video-návody, ako sa správať pri používaní „zelenej kolobežky“ na prenájom alebo ako postupovať v prípade pohybu nevidomej osoby na cestnej komunikácii. Obe témy si získali pozornosť viac ako jedného milióna užívateľov. Polícia sa preto rozhodla posunúť svoje preventívno-edukatívne pôsobenie na ďalšiu úroveň.

Nový projekt „Dopravný expert vo vašom meste“ bude zameraný na nakrúcanie videí, v ktorých dopravný policajt bude vysvetľovať pravidlá cestnej premávky a zásady bezpečnej jazdy, ktoré sú typické pre konkrétne úseky v mestách alebo obciach po celom Slovensku. Verejnosť bude v prvom kole posielať tipy na lokality, kde majú účastníci cestnej premávky najviac ťažkostí. Dopravný expert dané miesto navštívi a formou videa vysvetlí špecifiká danej oblasti s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií do budúcna.

Dátumy nakrúcaní videí v teréne budú oznámené verejnosti niekoľko dní vopred. Občania tak budú môcť prísť za dopravným expertom osobne a opýtať sa ho na ďalšie témy súvisiace s dopravou.

Keďže v týchto časoch Slovensko naďalej sužuje pandémia koronavírusu, nakrúcanie v teréne a stretávanie s občanmi bude možné až o niekoľko týždňov neskôr. Dovtedy bude polícia pravidelne pripomínať verejnosti možnosť posielania tipov na problémové lokality, kde by sa mal dopravný expert prísť pozrieť. Tieto tipy môže už oddnes verejnosť posielať prostredníctvom súkromných správ na Facebooku na stránke Polícia Slovenskej republikywww.facebook.com/policiaslovakia. Zaslaná správa by mala obsahovať názov projektu „Dopravný expert vo vašom meste“.

Autor: (Polícia SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
24.07.2020
Odkaz pre starostu – ktoré samosprávy boli úspešné?
Medzi ocenenými miestnymi samosprávami iniciatívy Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť „Odkaz pre starostu“ sú aj naši členovia. Ocenenia za riešene podnetov a komunikáciu s občanmi získala Žilina, Púchov, Prievidza, Dubnica nad Váhom, Bratislava-Vajnory, Ivanka pri Dunaji a Vajnory.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
19.11.2021
V Kováčovej znižujú množstvo odpadu kompostovaním aj triedením KO
Obyvatelia rodinných domov v Kováčovej môžu triediť biologicky rozložiteľný odpad už niekoľko rokov a kompostovať ho v záhradných kompostéroch, ktoré dostali od obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %