Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
06.09.2024 02:10

V Bratislave otvorili prvú strednú školu v Európe zameranú na umelú inteligenciu


Snímka zdroj: www.startitup.sk/


V Bratislave otvorili tento týždeň prvú strednú školu v Európe zameranú na vzdelávanie v oblasti umelej inteligencie a moderných technológií. Svojim študentom ponúka dva učebné programy - vývoj hybridných aplikácií a tvorba digitálnych hier.


"Približne 70 percent výuky sú odborné predmety a 30 percent sú predmety všeobecnovzdelávacie. Dodržujeme minimá, ktoré sú zákonne povinné. Čo sa týka odborných predmetov, tak máme rozdelené roly na aplikácie a hry, podľa toho, v akej fakulte študenti sú, a majú tam klasické programovanie, grafiku, herný dizajn, podnikanie, marketing a sebarozvoj," uviedla jedna zo zakladateľov školy Viktória Jakubovičová.         

Cieľom novej školy je podľa jej zakladateľov nastavovať nové štandardy vo vzdelávaní a prispieť k tomu, aby talentovaní mladí ľudia zostali na Slovensku. V škole sa primárne zameriavajú na praktické zručnosti a uvedenie študentov do reálneho sveta. Preto na vyučovaní kopírujú fungovanie firmy a pracujú v tímoch. Výsledná známka študenta je kombináciou sebahodnotenia, hodnotenia jeho tímu a hodnotenia učiteľa.

Štyri triedy, ktoré má škola zatiaľ k dispozícii v predtým nevyužívaných priestoroch Základnej školy Biskupická v Podunajských Biskupiciach, sú navrhnuté tak, aby učitelia nerobili klasickú frontálnu výučbu, ale aby sa pohybovali medzi študentmi a spolupracovali s nimi na projektoch. Aktuálne má škola 47 študentov a plánuje otvoriť ďalšie pobočky v Česku, Dánsku a Spojených štátoch amerických. V januári chcú v budove školy spustiť aj škôlku pre asi 48 detí.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
V Prievidzi otvoria v septembri prvú strednú zdravotnícku školu na hornej Nitre
V Prievidzi vznikne od budúceho školského roku stredná zdravotnícka škola (SZŠ). Bude treťou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a prvou na hornej Nitre. Zriadenie SZŠ na Vinohradníckej ulici v Prievidzi schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
29.01.2019
Nová stredná zdravotnícka škola v Prievidzi pozýva na Deň otvorených dverí
Budúce praktické sestry z hornej Nitry už nebudú musieť za vzdelaním cestovať do iného regiónu. Od septembra 2019 vznikne v Prievidzi nová Stredná zdravotnícka škola, ktorá má pomôcť vyriešiť akútny nedostatok stredného zdravotníckeho personálu.
viac
21.10.2020
Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia
V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %