Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.05.2023 02:25

Ružomberok sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka, bude 2. a 3. júna


Banner.


Mesto Ružomberok sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka - jarmok. Podujatie ponúkne od piatka do soboty (2. - 3. 6.) program s hudobnými interpretmi, ukážky remesiel, gastrozónu, tvorivé dielne pre deti aj sprievodné akcie.


Pred mestským úradom na Námestí Andreja Hlinku už chystajú hlavné pódium. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík.

Otvorenie jarmoku je naplánované na piatok o 15.30 h. Večer zahrajú Polemic, Heľenine oči aj Queenie: world Queen tribute band. Sobotňajší program bude patriť najmä deťom. Ukážky predvedú hasiči, vystúpia malinyJAM, Paci Pac aj žiaci umeleckých škôl. Večer vystúpia spevák Lukáš Adamec, kapely High Voltage a Screen.

"Tohoročnou novinkou je predĺženie konania jarmoku, a to až do nočných hodín v sobotu, čo vytvorilo priestor na ponúknutie ešte kvalitnejších a zaujímavejších interpretov," povedal primátor Ľubomír Kubáň.

Mestská polícia počas konania jarmoku posilní hliadky. Mesto zároveň upozorňuje na úplnú uzáveru na uliciach Námestie Andreja Hlinku, Mariánska, Veľký Závoz, Malý Závoz a časti ulice Majere. Doprava na týchto komunikáciách bude obmedzená od štvrtka (1. 6.) od 6.00 h do nedele (4. 6.) do 15.00 h. "Na označenie oblasti uzávery bude použité prenosné dopravné značenie," priblížil hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Radvanský jarmok v znamení významného jubilea a návratu k tradíciám
Už cez nasledujúci víkend sa Banskobystričania i návštevníci dočkajú jedného z najočakávanejších a najnavštevovanejších podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
25.11.2022
Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod
Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.
viac
10.08.2023
Jubilejný Gelnický jarmok prinesie kultúrny program aj sprievodné akcie
Viac než 100 trhovníkov, kultúrny program aj sprievodné akcie ponúkne jubilejný 30. ročník Gelnického jarmoku, ktorý sa začína vo štvrtok. Uviedol to z gelnickej radnice Milo Janáč, návštevnosť tohto podujatia sa bežne pohybuje na úrovni okolo 10 000 ľudí. Vyžiada si aj dopravné obmedzenia.
viac
18.08.2023
Zemplínsky jarmok prinesie aj remeslá, kultúru či šport
Súčasťou 52. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach bude v piatok a v sobotu (19. 8.) okrem približne 100 predajných stánkov aj gastronómia, remeslá, kultúra, šport či zábava pre deti. Z radnice o tom informovala Marcela Andréová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %