Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
23.07.2024 07:55

Finančná správa upozorňuje na podvodné SMS správy


Ilustračný obrázok: Finačná správa SR


Finančná správa opäť upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov. Tentoraz im zasielajú podvodné SMS správy, v ktorých im ponúkajú vrátenie dane vo výške 100 eur, ak cez priložený odkaz vyplnia svoje bankové údaje.


Finančná správa takéto SMS neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali a najmä neposkytovali žiadne svoje údaje.

Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Neznámy odosielateľ v mene finančnej správy rozposiela daňovníkom SMS správy, v ktorých ich informuje, že im „bolo schválené vrátenie dane vo výške 100 eur“, ktoré im budú elektronicky pripísané na účet, keď zadajú svoje bankové údaje cez priložený odkaz. Cez tento odkaz sa podvodníci snažia vylákať údaje k platobnej karte, aby ich následne mohli zneužiť.

Finančná správa informuje verejnosť o týchto podvodných praktikách, aby občania zbytočne nenaleteli podvodníkom a neprichádzali tak o svoje peniaze. Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto SMSky nereagovali, neklikali na priložené linky a nevypĺňali žiadne údaje. Finančná správa takýmto spôsobom nekomunikuje.

 

Autor: (Zdroj: Finačná správa SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2021
Spoločný boj proti podvodom
Finančná správa a Generálna prokuratúra SR sa dohodli na užšej spolupráci. Po dohode s Policajným zborom ide o ďalšiu spoluprácu štátnych inštitúcií v boji proti daňovým podvodom. Koordinovane budú postupovať proti daňovým únikom a tunelovaniu verejného majetku.
viac
24.03.2021
Finančná správa upozorňuje na opakované podvodné emaily
Finančná správa upozornila na svojej web stránke na opakované podvodné emaily. Neznámy odosielateľ v mene finančnej správy naďalej rozposiela daňovníkom email, v ktorom ich láka na vrátenie určitej sumy po vyplnení priloženého formulára na vrátenie platby.
viac
12.03.2024
Finančná správa bude preberať daňové priznania aj mimo úradov
Finančná správa (FS) bude preberať daňové priznania (DP) od 26. do 27. marca tohto roka aj mimo priestorov daňových úradov vo viacerých mestách Slovenska. Posledný deň na odovzdanie daňového priznania je 2. apríla.
viac
14.05.2024
Finančná správa vrátila ľuďom preplatky na daniach
Finančná správa (FS) spracovala 455 440 žiadostí o vrátenie preplatkov na daniach a poukázanie daňového bonusu. Daňovníkom poukázali do piatka 10. mája finančné prostriedky v celkovej sume 635 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %