Nedeľa 30.06.2024
Dnes má meniny 
Melánia
°C
27.06.2024 11:05

V Banskej Štiavnici sa koná v sobotu miestne referendum o zachovaní plavárne


Ilustračná snímka, zdroj: Banská Bystrica - Zoznam


V Banskej Štiavnici sa bude v sobotu 29. júna konať miestne referendum o zachovaní a prevádzkovaní mestskej plavárne mestom. Hlasovacie miestnosti budú v siedmich okrskoch otvorené od 7.00 do 20.00 h. Informovala o tom miestna samospráva.


Referendum vyhlásili banskoštiavnickí mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní na základe petície, pod ktorú sa podpísalo viac ako 3700 obyvateľov mesta, čo je viac ako 30 percent oprávnených voličov. V nej požadovali vyhlásenie referenda o zachovaní a prevádzkovaní mestskej plavárne.         

Oprávnení voliči tak v sobotu zakrúžkovaním označia na hlasovom lístku svoju odpoveď "áno" alebo "nie" a vyjadria tak svoj súhlas alebo nesúhlas s referendovou otázkou: "Súhlasíte s tým, aby mesto Banská Štiavnica zachovalo mestskú plaváreň, otvorilo a samo ju prevádzkovalo - Kúpele-plaváreň, Mládežnícka 10, 969 01 Banská Štiavnica?"

Zastupujúca prednostka Mestského úradu (MsÚ) v Banskej Štiavnici Henrieta Godová pre TASR uviedla, že po skončení hlasovania bude zápisnica mestskej komisie doručená primátorke mesta prostredníctvom podateľne MsÚ. Mesto má následne povinnosť zverejniť výsledky referenda na úradnej tabuli a na webovej stránke mesta do troch dní od doručenia zápisnice.         

"Aby bolo referendum platné, musí sa ho zúčastniť aspoň 50 percent oprávnených hlasujúcich, ktorých je k 26. 6. celkom 7797. Za požiadavku iniciátorov musí byť nadpolovičná väčšina platných hlasov," ozrejmila Godová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2020
Na tajch Klinger sa vracia plaváreň ako kedysi
Na jednom z najvyhľadávanejších banskoštiavnických tajchov Klinger vzniká historická plaváreň ako kedysi. Tzv. plaváreň s dreveným mólom bola na tajchu vybudovaná ešte v polovici 19. storočia, funkčná bola až do 70. rokov 20. storočia.
viac
01.03.2021
B. Štiavnica plánuje rekonštrukciu plavárne za viac ako 600 000 eur
Mesto Banská Štiavnica plánuje rekonštrukciu krytej plavárne, prvú etapu prác vyčíslilo na 604 675,50 eura. V projekte sa chce uchádzať o finančné zdroje z Fondu na podporu športu. Informovala o tom primátorka mesta Nadežda Babiaková.
viac
24.10.2022
Plaváreň na Klingeri je kompletne hotová
Obyvatelia a návštevníci Banskej Štiavnice už majú k dispozícii kompletnú plaváreň s dreveným mólom na tajchu Klinger. Jej druhú etapu dokončili v uplynulých dňoch.
viac
05.02.2024
Mesto chce zrekonštruovať mestskú plaváreň
Plavecký bazén v Banskej Štiavnici v najbližšom období pre verejnosť neotvoria. Banskoštiavnická samospráva plánuje objekt Mestských kúpeľov, kde sa bazén nachádza, zrekonštruovať. Primátorka Nadežda Babiaková priblížila, že aktuálne mesto ukončuje verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.25 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %