Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
22.07.2024 03:05

V mestských školách a škôlkach v Trenčíne stúpne príspevok na stravu


Ilustračná snímka, zdroj: Mesto Trenčín


Zákonní zástupcovia detí navštevujúcich trenčianske mestské materské a základné školy si od nového školského roka za stravu v školských jedálňach priplatia.


Vyplýva to zo zmeny všeobecne záväzného nariadenia mesta o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov, ktoré na júnovom zasadnutí schválili mestskí poslanci.         

Podľa trenčianskeho viceprimátora Jána Forgáča je dôvodom zvýšenie nákladov na činnosť školských jedální, zvyšovanie platov - osobných nákladov nepedagogických zamestnancov (tarifných platov, z toho vyplývajúcich príplatkov a odvodov do poisťovní), nárast cien energií a premietnutie nárastu do celej prevádzky školských zariadení, ale i ročná miera inflácie.         

Zákonní zástupcovia detí v materských školách prispejú mesačne na režijné náklady v školskej jedálni osem namiesto doterajších šiestich eur. Zamestnanci materských škôl zaplatia za jedno hlavné jedlo v školskej jedálne dve eurá (doteraz 1,50 eura).         

Zákonný zástupca každého žiaka základnej školy bude od septembra prispievať na režijné náklady v školskej jedálni sumou 0,50 eura za deň, doterajší poplatok bol 0,40 eura. Zamestnanci základných škôl zaplatia za hlavné jedlo dve eurá.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.11.2018
Samospráva kúpi elektromobil, využívať ho budú aj školy a škôlky
Mesto Rožňava začne v blízkej budúcnosti pre svoje potreby využívať okrem štandardných vozidiel aj elektromobil.
viac
14.05.2020
Pri otváraní škôl musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká
Pri otváraní škôlok a škôl sa musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká. Diskusie s tímom epidemiológov a odborníkmi v tejto súvislosti naďalej pokračujú, uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
02.09.2020
Digitálni koordinátori na školách
Od septembra bude na desiatich školách prebiehať pilotná fáza programu koordinátorov digitálnych kompetencií, ktorého cieľom je zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky a pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie.
viac
03.12.2021
Nové Mesto chce zaviesť príspevok pre dieťa v súkromnej MŠ
Bratislavské Nové Mesto zavedenie od budúceho školského roka nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Pôjde o sumu 80 eur mesačne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %