Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.02.2021 04:30

Staré Mesto otvára od pondelka svoje základné školy. Zatiaľ pre žiakov 1. stupňa


Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Snímka (tasr)


Od pondelka 15. februára otvára bratislavské Staré Mesto základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre žiakov 1. stupňa.


 „Nadviažeme na plnohodnotné vzdelávanie prerušené pred viacerými týždňami. Urobíme tak so všetkou opatrnosťou a rešpektom k vážnosti pandémie. Vzdelanie je dôležité, ale zdravie ešte viac,“ informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Vedenie mestskej časti rozhodlo o otvorení škôl na základe uznesenia vlády o návrate detí do škôl a schváleného COVID automatu. Rovnako aj regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave vydal stanovisko v ktorom oznamuje, že je potrebné riadiť sa platným covid automatom. „Rodičom, ktorí majú záujem dať svoje dieťa do školy, chceme dať možnosť, aby tak urobili. Situáciu v školách budeme monitorovať na dennej báze,“ uviedla starostka.

Školy sa na návrat detí pripravili. Pri nástupe sa bude deťom každé ráno merať teplote, rodičia musia mať platný negatívny AG test. Každá škola má tiež zriadenú „izolačku“, do ktorej bude v prípade potreby bezodkladne umiestnené každé dieťa s príznakmi ochorenia. Dieťa v nej zotrvá až do príchodu zákonného zástupcu.

Priestory škôl budú denne dezinfikované - z toho dôvodu sa budú školské kluby zatvárať už o 16:00 h.

Pre učiteľov základných a materských škôl sme zabezpečili ochranné prostriedky – respirátory FFP2, rúška a pre každého ochranný štít. „Tento víkend v spolupráci s Biomedicínskym centrom SAV zabezpečujeme PCR testy pre zamestnancov pracujúcich v školstve - ZŠ aj MŠ. Zároveň v spolupráci s ministerstvom školstva pripravujeme očkovanie našich učiteľov.,“ upresnila Z. Aufrichtová.

V Starom Meste už od 8. februára fungujú aj všetky materské školy. Do materských škôl nastúpilo okolo 356 z 1161 detí, ich počet sa zvyšuje.

„Chorobnosť v materských školách je dôkladne monitorovaná, rovnako to bude aj na základných školách. Sme pripravení reagovať na akúkoľvek zmenu,“ uzavrela starostka Starého Mesta.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
29.07.2021
Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl
Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich základných škôl (ZŠ).
viac
11.09.2021
V staromestských ZŠ by mali od októbra platiť za obedy o 8 eur menej
Staré Mesto chce znížiť mesačný poplatok za réžiu v školských jedálňach vo svojich základných školách z 20 na 12 eur.
viac
07.03.2024
Obnovenú Grasalkovičovu záhradu by mali otvoriť v apríli
Obnovená Grasalkovičova (Prezidentská) záhrada v bratislavskom Starom Meste by mala byť pre verejnosť opäť otvorená v prvej polovici apríla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %