Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
22.07.2024 04:10

Metodické usmernenie: Rozvoj odpadového a obehového hospodárstva


Environmentálny fond - logo


Environmentálny fond vydal metodické usmernenie k oprávnenosti aktivít v oblasti „Rozvoj odpadového a obehového hospodárstva“.


Metodické usmernenie k Špecifikácii činností podpory formou dotácie na rok 2024 pre Oblasť: Rozvoj odpadového a obehového hospodárstva (C):

 Pre činnosť C1: Nákup traktora a príslušenstva k traktoru

Skutočnosť, že predmetom žiadosti je nové, doposiaľ neregistrované vozidlo, žiadateľ deklaruje Osvedčením o evidencii – časť II (technický preukaz) pri vozidlách, ktoré podliehajú prihláseniu do evidencie vozidiel. V činnosti C1 nie je možné žiadať o podporu na vozidlo, ktoré nepodlieha prihláseniu do evidencie vozidiel. Pre posúdenie oprávnenosti žiadosti nie je relevantná hmotnosť vozidla ani výkon jeho motora, ale informácie v Osvedčení o evidencii – časť II (technický preukaz), pričom podporu je možné žiadať na vozidlá:

Kategória T: kolesové traktory,

Kategória O: prípojné vozidlá,

Kategória R: prípojné vozidlá traktorov,

Kategória S: traktormi ťahané vymeniteľné stroje.

Pre činnosť C4: Nákup malotraktora/bagra a príslušenstva

Skutočnosť, že predmetom žiadosti je nové, doposiaľ neregistrované vozidlo, žiadateľ deklaruje Osvedčením o evidencii – časť II (technický preukaz) pri vozidlách, ktoré podliehajú prihláseniu do evidencie vozidiel. V prípade, ak žiadateľ žiada o podporu na kúpu vozidla, ktoré nepodlieha prihláseniu do evidencie vozidiel, predloží Technické osvedčenie vozidla príp. Certifikát o zhode (COC)

Autor: (Zdroj: Envirofond, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.08.2020
Envirofond verí, že zmluvy k dotáciám uzatvorí v najbližších dňoch
Podpisovanie zmlúv so samosprávami o poskytnutí podpory formou dotácie očakáva Environmentálny fond v najbližších dňoch.
viac
06.11.2020
Na zmeny spôsobu hospodárenia v lesoch plánuje rezort 252 mil. eur
Pozemkové úpravy, agropotravinárstvo, hydromeliorácie a lesné hospodárstvo sú štyri priority materiálu v rámci Fondu obnovy SR, ktorý Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR predložilo Ministerstvu financií SR.
viac
17.02.2023
EF poskytne podporu obciam v oblasti odpadového hospodárstva
Environmentálny fond (EF) poskytne pomoc v oblasti rozvoja obehového a odpadového hospodárstva. Žiadatelia sa môžu o dotáciu uchádzať do 17. apríla. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie a propagácie EF Tamara Lesná.
viac
06.04.2023
Do konca apríla je možné žiadať o dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR prostredníctvom Slovenskej agentúry životného prostredia vyhlásilo už 5. ročník Zeleného vzdelávacieho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %