Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
26.07.2024 12:35

Začínajú sa dni mesta, prinesú Banícky deň, jarmok i Cechové hody


Ilustračný výrez plagátu


V Kremnici sa v piatok popoludní začínajú dni mesta, ktoré počas dvoch dní prinesú Banícky deň, jarmok i Cechové hody. Súčasťou podujatí bude banícky sprievod, kultúrny program, gastronomické špeciality či predstavenie remeselníkov.


V meste budú platiť aj viaceré dopravné obmedzenia. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webovej stránke.         

Dni mesta Kremnica odštartujú v piatok popoludní Baníckym dňom. V Kostole sv. Alžbety sa uskutoční banícka svätá omša, po ktorej bude nasledovať banícky sprievod mestom či vystúpenia baníckeho spevokolu a dychovej hudby.         

"Sobota (27. 7.) už bude patriť 33. ročníku Kremnického jarmoku a Cechovým hodom. Program dňa bude tiež veľmi príťažlivý, okrem gastro stánkov či bohatej ponuky remeselníkov a jarmočných predajcov sa uskutoční aj bohatý kultúrny program," priblížilo mesto.         

V Kremnici budú počas víkendu platiť aj viaceré dopravné obmedzenia. Tie sa dotknú najmä Štefánikovho námestia, Námestia SNP a cesty I/65. Mimoriadne parkoviská samospráva zriadila v areáloch Základnej školy Angyalova a Základnej umeleckej školy J. L. Bellu

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2020
V pondelok rozhodnú, či sa uskutoční Radvanský jarmok s Dňom kroja
Stretnutie krízového štábu mesta Banská Bystrica, po ktorom bude definitívne známe, či sa v septembri uskutoční jeden z najstarších jarmokov na Slovensku – 363. Radvanský jarmok spojený aj s tradičným Dňom kroja, sa Banskobystričania a návštevníci dozvedia v pondelok 7. septembra.
viac
27.11.2021
Topoľčany sa pripájajú k oslavám Svetového dňa darovania
Slovensko už piaty rok po sebe zaplavia dobré skutky počas Svetového dňa darovania a štedrosti. Najväčšia oslava dobra na svete sa tento rok koná 30. novembra 2021 a Topoľčany budú jej súčasťou.
viac
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
13.11.2023
Mesto Kremnica oslávi 695. výročie udelenia mestských privilégií
Mesto Kremnica vo štvrtok (16. 11.) oslávi 695. výročie udelenia mestských privilégií. Program sa začne o 16.00 h slávnostnou akadémiou v kultúrnom centre Akropola, kde je okrem slávnostných príhovorov pripravené oceňovanie osobností mesta, udeľovanie verejných uznaní a ďakovných listov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %