Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.01.2020 10:10

Big Air v Kremnici bude súčasťou Európskeho pohára


Ilustračná snímka, zdroj: redbull.com


Po ročnej prestávke pripravuje Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi už 12. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2020. Toto unikátne podujatie sa bude konať v tradičnom termíne od piatka do soboty 7. - 8. februára.


Na začiatku leta sme zorganizovali II. ročník Letného BAVM, ktorý sa niesol v duchu letnej pohody, exhibičnej snowboardovej a lyžiarskej šou, ale aj rôznorodých sprievodných aktivít. Na tri dni sa nám opäť podarilo oživiť kúpalisko Katarína. Po zimnej prestávke sa púšťame do príprav ďalšieho ročníka. 

Špecifický bude aj tým, že v ňom zabojujú jazdci z celej Európy o cenné body do medzinárodného rebríčka Európskeho pohára vo freestyle lyžovaní. Získané body v Kremnici tak môžu pomôcť najlepším športovcom vydláždiť si cestu na svetový pohár a následne na olympiádu v roku 2022. 

Hoci to pre nás znamená viac práce, prísne bezpečnostné opatrenia a technické nariadenia sme veľmi radi, že Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zaradila Big Air v meste do kalendára pretekov Európskeho pohára. 

Počas dvojdňovej súťaže na Štefánikovom námestí pripravujeme rôzne vylepšenia, našou snahou bude opäť zvýšiť komfort pre všetkých zúčastnených a zabezpečiť aj bohatú ponuku sprievodného programu. Počas 12. ročníka sa môžete tešiť na bohatý piatkový program, koncerty na námestí a zahrievaciu párty v kine Akropola. Sobota sa bude niesť v znamení dobrej hudby a vyvrcholením dňa bude už tradične večerné finále.

Na prípravách už intenzívne pracujeme. Opäť by sme chceli zasnežovať námestie v maximálnom rozsahu, ako nám počasie dovolí. Všetkým obyvateľom námestia vopred ďakujeme za trpezlivosť pri našich organizačných aktivitách. Budeme sa snažiť o bezpečnosť a poriadok. Vopred sa ospravedlňujeme za prípadné nepohodlie. 

Viac noviniek s programom budeme postupne dopĺňať. Oplatí sa tiež sledovať našu webovú stránku www.bavm.sk , alebo sociálne siete facebook.com/bigairvmeste.

 

Autor: Za FRST Crew Kremnica, o. z., Ondrej Horváth. Zdroj: www.kremnica.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
10.01.2018
Big Air v meste Kremnica 2018
Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi pre obyvateľov a návštevníkov Kremnice pripravujú 11. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2018. Druhú dekádu stále unikátneho podujatia otvoria v tradičnom termíne od 9. do 10. februára.
viac
04.06.2019
Organizátori chcú mať festival Big Air viac ekologický
Organizátori kremnického letného podujatia Big Air v meste sa rozhodli, že zorganizujú akciu tak, aby sa počas nej vyprodukovalo minimálne množstvo odpadov. „Rozhodli sme sa, že radikálne znížime tvorbu plastových odpadov.
viac
07.02.2020
Na Štefánikovom námestí v Kremnici dnes odštartoval 12. ročník Big Air v meste
Tréningami a následne kvalifikačnými jazdami v piatok na kremnickom Štefánikovom námestí odštartuje 12. ročník podujatia Big Air v meste FIS Europa Cup & Open.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %