Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.10.2022 11:40

Samospráva opäť pripravila celomestskú upratovaciu brigádu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Partizánskeho budú môcť opäť prispieť k čistejším verejným priestranstvám v meste. Celomestskú brigádu Upracme si mesto samospráva naplánovala na stredu (26. 10.), v prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční budúci týždeň. Informovala o tom radnica na webe mesta.


"Cieľom akcie, ktorá potrvá od 15.00 do 17.00 h, je vyčistiť verejné priestranstvá a prispieť tak k jesennému uprataniu mesta," uviedla radnica.

Čistiť sa podľa nej bude bezprostredné okolie bytových domov a verejné priestranstvá, obyvatelia budú môcť pomôcť pri odstraňovaní buriny zo záhonov, vyhrabávaní lístia, tráv, čistení od odpadov. "Odpad sa bude dávať do veľkoobjemových zberných vriec, priamo do zberných nádob na zmesový komunálny odpad alebo do plastových vriec, ktoré je potrebné dočasne umiestniť vedľa zberných nádob na zmesový komunálny odpad," priblížila. Vrecia s odpadom budú vo štvrtok (27. 10.) odvážať Technické služby mesta Partizánske.

"Čistenie mesta nezahŕňa odvoz objemných odpadov, odpadov zo záhrad a iných druhov odpadov z domácností, ktorých nakladanie je riešené v individuálnych zberoch, prípadne je ich možné zaviezť na zberný dvor," upozornila radnica.

V prípade nepriaznivého počasia stanovilo mesto náhradný termín akcie na 3. novembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
07.04.2017
Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend
Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.
viac
24.03.2020
Na území mesta rozmiestnia veľkokapacitné kontajnery
Samospráva Handlovej so zberovou spoločnosťou Hater Handlová rozmiestnia na území mesta 30 veľkokapacitných kontajnerov.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %