Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.03.2020 08:00

Na území mesta rozmiestnia veľkokapacitné kontajnery


Ilustračná snímka: (red.).


Samospráva Handlovej so zberovou spoločnosťou Hater Handlová rozmiestnia na území mesta 30 veľkokapacitných kontajnerov.


Reagujú tak na opatrenie pred šírením nového koronavírusu v podobe zatvorenia zberného dvora a strediska na Potočnej ulici, kde mestská firma zbiera elektroodpad a nebezpečný odpad. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Veľkokapacitné kontajnery budú slúžiť na odpad z upratovania pivníc a domácností na obdobie mimoriadnej situácie, respektíve do odvolania. S ich rozmiestňovaním na území mesta a mestských častí Nová Lehota a Morovno začne zberová spoločnosť 25. marca. „Kontajnery budú označené žltou tabuľkou s telefónnym číslom, na ktoré bude potrebné volať v prípade ich naplnenia. Pri ich preplnení totiž dochádza k zlej manipulácií a z preventívnych hygienických dôvodov sa spoločnosť snaží minimalizovať kontakt zamestnancov, či už navzájom alebo s odpadom,” uviedla Paulínyová.

Hater tiež do 31. marca podľa nej zabezpečuje zvoz konárov z 30 lokalít v meste, tieto budú slúžiť na ďalšie spracovanie na mestskom kompostovisku. „Od 6. apríla sa začína v meste zvoz bioodpadu podľa harmonogramu, ktorý sme doručili do domácností už začiatkom marca. Zvoz komunálneho odpadu a triedeného odpadu je zatiaľ v bežnom režime,” dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Kam s použitým olejom z kuchyne?
Olej používame často v našich domácnostiach na prípravu rôznych chutných jedál. Po varení sa nám však naskytá otázka – Čo s použitým olejom? Kto je za jeho zber zodpovedný?
viac
27.03.2017
V Žiline začne zber objemných komunálnych odpadov
Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
17.05.2017
Podstatná časť bratislavského komunálneho odpadu končí v spaľovni
V minulom roku sa v rámci Bratislavy vyzbieralo 157 217 ton komunálneho odpadu.
viac
17.09.2020
Na jesenné upratovanie bude v Prešove k dispozícii 100 kontajnerov
Celkovo 100 veľkoobjemových kontajnerov pristavia Technické služby mesta Prešov (TSmP) vo vybraných lokalitách Prešova. Vo štvrtok sa začína jesenné upratovanie, ktoré potrvá do utorka (13. 10.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %