Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
10.08.2023 04:15

Jubilejný Gelnický jarmok prinesie kultúrny program aj sprievodné akcie


Na archívnej snímke XX. ročník Gelnického jarmoku. Snímka zdroj: (tasr).


Viac než 100 trhovníkov, kultúrny program aj sprievodné akcie ponúkne jubilejný 30. ročník Gelnického jarmoku, ktorý sa začína vo štvrtok. Uviedol to z gelnickej radnice Milo Janáč, návštevnosť tohto podujatia sa bežne pohybuje na úrovni okolo 10 000 ľudí. Vyžiada si aj dopravné obmedzenia.


"Keďže ide o jubilejný 30. ročník, rozhodli sme sa začať jarmočný program už od štvrtka. O 19.00 h privítame na našom amfiteátri skupinu Kandráčovci. Tento koncert je jediným spoplatneným podujatím v rámci jarmoku, piatkový (11. 8.) aj sobotňajší (12. 8.) program na Hlavnej ulici bude už pre všetkých zadarmo," uviedol primátor Dušan Tomaško.

V piatok vystúpia na pódiu na Hlavnej ulici žiaci gelnickej základnej umeleckej školy. O 16.00 h je naplánovaný sprievod mestom a slávnostné otvorenie jarmoku spolu s odovzdávaním Ceny mesta a Ceny primátora mesta. Nasledovať budú bubnová šou, koncerty Zuzany Smatanovej a skupiny Desmod. "Piatkový program v meste zavŕši skupina Hitmania, potom je už pripravená jarmočná diskotéka na amfiteátri," spresnil Janáč.

V sobotu je na programe Country festival, prehliadka folklórnych zoskupení i vystúpenie žiakov z Prakoviec. "Hlavnými hviezdami večera bude spevák Peter Cmorík s kapelou a skupina Polemic, po nich bude zábava pokračovať s domácim zoskupením Len tak...," uviedol.

Sprievodnými podujatiami jarmoku budú súťaž v králičom hope, Hnilecká výstava drobných zvierat či tvorivé dielne.

Jarmok vyvrcholí v nedeľu (13. 8.) dopoludnia slávnostnou svätou omšou.

Mesto na svojej webovej stránke pripomína, že Hlavná ulica bude od štvrtka od 20.00 h do nedele 12.00 uzavretá, čo ovplyvní aj prímestskú autobusovú dopravu. Zároveň bude na obchádzkovej trase na Slovenskej ulici platiť obojsmerný zákaz státia v celej dĺžke komunikácie. "Žiadame účastníkov cestnej premávky a jarmoku, aby svoje motorové vozidlá odstavovali na príslušných verejných parkoviskách, ako aj dostupných odstavných plochách sídliskových komunikácií," dodáva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2016
V Gelnici sa stretnú baníci z piatich krajín
Viac ako 700 baníkov zo Slovenska a okolitých štátov sa od piatka (12. 8.) do nedele (14. 8.) zúčastní 9. stretnutia banských miest a obcí, ktoré sa uskutoční v Gelnici.
viac
04.09.2017
Radvanský jarmok v znamení významného jubilea a návratu k tradíciám
Už cez nasledujúci víkend sa Banskobystričania i návštevníci dočkajú jedného z najočakávanejších a najnavštevovanejších podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
25.11.2022
Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod
Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.
viac
09.08.2023
Špačinský jarmok pripomenie aj jubileum folkloristov
Štyridsiate piate výročie založenia dedinskej folklórnej skupiny Špačinčanka pripomenie v sobotu (12. 8.) folklórne podujatie Špačinský jarmok v obci Špačince pri Trnave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %