Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
25.11.2022 10:35

Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod


Snímka zdroj: (Mesto Brezno).


Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.


Na Ondrejskom jarmoku ponúka výrobky okolo 200 predajcov zo Slovenska, Čiech a Maďarska, Poliaci aj vianočné stromčeky i kožušiny. Podľa Kvetoslavy Ďuriančíkovej z odboru služieb občanom a vnútornej správy magistrátu pandémia poznačila aj tento sektor. V porovnaní s prechádzajúcimi rokmi je ich o čosi menej, tovaru je však dostatok.

"Remeselníci ponúkajú rôzne výrobky, či už drevené, včelie, z ovčej vlny, drôtované, z ľanu, nechýba keramika, autorské šperky a medikováčstvo," konštatovala Ďuriančíková s tým, že v rámci občerstvenia sú novinkou škvarky z kapra.

Rovnako novinkou Ondrejského jarmoku je piatkový (25. 11.) sprievod od mestského úradu k hlavnému pódiu na námestí, ktorého súčasťou bude skupina historického šermu Berezun, Divadelný súbor Jána Chalupku a seniori denného centra Prameň. Jarmočnú atmosféru v mestskom parku v sobotu dotvorí rezbárske sympózium a salaš Zbojská s ponukou zabíjačkových špecialít.

Mesto upozorňuje vodičov, aby do sobotňajšej polnoci rátali s dopravnými obmedzeniami v centre mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
02.08.2022
Centrum ožije jubilejným 10. ročníkom festivalu Made in Slovakia
Centrum mesta Poprad opäť ožije festivalom Made in Slovakia. Jubilejný 10. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %