Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.12.2022 02:05

Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky


Handlovská kapustnica 2022 - ilustračný plagát


Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.


Už 10. decembra 2022 príde v plnej paráde na Námestie baníkov do Handlovej! Kapustnice budú chutné, bude sa triediť odpad, hrať hudba, tvoriť v dielničkach. Výťažok bude odovzdaný organizátorovi, Združeniu obcí handlovskej doliny, a bude venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hypoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu.

18. ročník benefičného podujatia Handlovská kapustnica 2022 sa bude konať v sobotu 10. decembra 2022 na Námestí baníkov v Handlovej od 7.00 h do 13.00 h. Handlovská kapustnica je zároveň spomienkou na bývalého starostu obce Lipník Ľudovíta Vojtka a bývalého starostu Veľkej Čause, Dušana Ďurdinu, dlhoročných spoluorganizátorov podujatia.

Tento rok sa nebude konať z technických príčin beh Handlovská kapustnica, tradične bude súčasťou podujatia predaj ručne vyrobených výrobkov.

Kto má vôľu variť benefičnú kapustnicu, tomu organizátori ďakujú! Družstvám variacim kapustnicu zabezpečí Dom kultúry mesta Handlová a Mestský úrad Handlová propagáciu Handlovskej kapustnice 2022 a družstva, stôl na varenie, označenie stanovišťa. Združenie obcí handlovskej doliny zabezpečí chlieb, misky s ekologicky rozložiteľného plastu, lyžice a servítky.

Čo si zabezpečujú kuchári benefičnej kapustnice - ľudia dobrej vôle – a autori ručných prác sami: kotol a suroviny na kapustnicu, krabicu, resp. kufrík na hotovosť, palivo na kúrenie. POZOR: Hlavný kuchár musí mať platný zdravotný preukaz.

Organizačné pokyny pre družstvá variace kapustnicu:

Nahláste účasť družstva! Predmet správy: Handlovská kapustnica 2022 do 5. decembra 2022, výlučne na email: cukan77@gmail.com, a v tele mailu uveďte - názov družstva alebo kapustnice (napríklad Láskavá kapustnica od Jožka a podobne), meno a tel. kontakt na hlavného kuchára

Nachystajte si ingrediencie, kotol a drevo na kúrenie (brikety). Váš finančný vklad do ingrediencií a kuriva je prejav vašej dobrej vôle rozdať ľuďom chuť a čaro prichádzajúcich Vianoc a prispieť na dobrú vec.

Stretnutie družstiev je v sobotu 10.12. 2022 o 7.00 h na Námestí baníkov. 

Kapustnice je odporúčané vydávať v jednotný čas o 11.00 h.

Kapustnica sa vydáva do misiek a v prípade, že si obyvatelia donesú vlastné nádoby výlučne do umelohmotných a kovových obedárov. Kapustnice sa nevydávajú z bezpečnostných dôvodov do sklenených nádob.

Predáva si každé družstvo samostatne, pričom odporúčaná cena jednej porcie kapustnice sú 3 €.

Výťažok bude odovzdaný organizátorovi, Združeniu obcí handlovskej doliny a bude venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hypoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu.

Budeme triediť odpad. Čo to pre všetkých znamená? Pár krokov k triediacemu miestu

Súčasťou námestia počas konania Handlovskej kapustnice je vždy mnoho kontajnerov a mnoho odpadkov na zemi. Preto vďaka dobrovoľníkom bude jedno označené miesto, kam stačí použitú misku a odpady doniesť a dobrovoľníci odpad vytriedia.

Hudobný program

Reprodukovaná hudba bude hrať od 7.00 h, o 10.00 h príde hudobná skupina RIOS, o 11.00 h sa budeme tešiť z prítomnosti Hájička.

Podujatie organizujú Mesto Handlová, Združenie obcí handlovskej doliny, Dom kultúry Handlová a nultý ročník vznikol vďaka trom handlovským podnikateľom. O tom, kam poputuje výťažok z predaja kapustnice rozhoduje vždy Združenie obcí handlovskej doliny. V minulosti to boli prostriedky rozdeľované pre sociálne slabšie rodiny, materské školy v doline, základnú umeleckú školu a napríklad v roku 2019 bola časť prostriedkov poukázaná na pomoc deťom z bytovky postihnutej požiarom v Prešove.

Autor: (ts-MsÚ Handlová, Jana Paulínyová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2022
V piatok sa začína letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské
Vo Zvolene sa v piatok začína medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Divadelné inscenácie sa budú odohrávať večer na zámockom nádvorí a aj dopoludnia pre deti a mládež.
viac
09.09.2022
Rusovce sa vrátia do čias Rímskej ríše, konať sa tam budú Rímske hry
Bratislavské Rusovce sa v sobotu (10. 9.) vrátia opäť takmer o 2000 rokov späť v čase.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
16.12.2022
Ekologickejšia vianočná atmosféra zavítala do slovenských miest
Viaceré mestá a obce sa snažia ľuďom spríjemniť predvianočnú atmosféru rôznymi podujatiami. Nechýbajú vianočné trhy plné rôznych dobrôt a hudobných zážitkov. Potešujúcim je aj fakt, že čoraz viac myslia samosprávy počas týchto podujatí aj na životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %