Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
12.08.2022 02:25

Po dvoch pandemických rokoch sa opäť uskutoční Gelnický jarmok


Ilustračná snímka: (tasr).


Po dvoch pandemických rokoch sa opäť uskutoční Gelnický jarmok, pôjde o jeho 29. ročník. V rámci neho je počas piatka (12. 8.) a soboty (13. 8.) naplánovaný aj kultúrny program. Uviedol to vedúci oddelenia kultúry, športu a voľného času mesta Gelnica Milo Janáč.


Jarmok bude situovaný na Hlavnej ulici. Pri priemyselnom parku bude pódium pre účinkujúcich a pri bývalom dome služieb zóna s občerstvením. "Počet stánkov bol vždy okolo sto a viac, čiže aj v tomto roku predpokladáme približne podobné číslo. Zameranie bude rôzne - od remeselníkov až po predajcov odevov či hračiek," povedal s tým, že jarmok sa v Gelnici konal naposledy v roku 2019, teda pred pandémiou ochorenia COVID-19. Následne sa neuskutočnil vzhľadom na protipandemické opatrenia.

Kultúrny program, ktorého súčasťou bude aj slávnostné odovzdávanie Ceny mesta a Ceny primátora, sa začne v piatok o 14.30 h. V sobotu je naplánovaný od 13.00 h. V rámci neho sa predstavia viacerí umelci, napríklad Sima Magušinová, No Name, Vašo Patejdl či Kollárovci. "Súčasťou bude aj prehliadka tanečných country skupín či prehliadka folklóru z Gelnického okresu pod názvom Hnilecké ozveny. Sprievodnou akciou bude už tradične Hnilecká výstava drobných zvierat," spresnil Janáč.

Podľa odhadov radnice jarmok v predchádzajúcich rokoch navštevovalo 10 000 a viac ľudí, medzi nimi aj návštevníci zo zahraničia, predovšetkým z Česka, Nemecka či Anglicka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2016
V Gelnici sa stretnú baníci z piatich krajín
Viac ako 700 baníkov zo Slovenska a okolitých štátov sa od piatka (12. 8.) do nedele (14. 8.) zúčastní 9. stretnutia banských miest a obcí, ktoré sa uskutoční v Gelnici.
viac
16.08.2022
Lučenecké hodovanie do mesta opäť prinesie pivný festival i tradičný jarmok
V poradí deviaty ročník Lučeneckého hodovania prinesie do mesta okrem kultúrneho programu i tradičný jarmok, pivný festival či Medzinárodný Novohradský maratón.
viac
22.09.2022
Témou tohtoročného jarmoku budú dožinky
Témou tohtoročného tradičného jarmoku v Bánovciach nad Bebravou budú ľudové tradície, remeslá a folklór v spojení s ukončením hospodárskej sezóny a oslavou úrody.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %