Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
23.07.2024 12:10

Registrácia seniorov na školenia digitálnych zručností stačí jedenkrát


Ilustračná snímka, zdroj: digitalniseniori.gov.sk


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) oznamuje, že registrovať sa na školenia Digitálni seniori stačí len raz. Záujemcovia, ktorí sa zaregistrovali, tak nemusia robiť viackrát. Platná je aj registrácia z roku 2022.


Na školenia sa seniori a zdravotne znevýhodnení ľudia registrovali prostredníctvom registračného formulára alebo na linke Call Centra.

Záujemcovia teda budú pozývaní v chronologickom poradí a po vyškolení získajú aj ďalšie benefity, ako je tablet a dátové pripojenie k nemu. Tí, ktorí sa doteraz nezaregistrovali a majú o školenie záujem, tak môžu stále urobiť viacerými spôsobmi:

- prostredníctvom registračného formulára

- telefonicky na linke Call Centra 02/3580 3080

- osobne v ktoromkoľvek Regionálnom centre MIRRI SR v pracovných dňoch

Novinkou ministerstva je, že záujemcovia sa môžu registrovať aj vo svojom regióne telefonicky alebo osobne prostredníctvom regionálnych koordinátorov projektu Digitálni seniori v Regionálnych centrách MIRRI SR v čase od 9.00 do 15.00 hod.

Na prezenčné školenie Digitálni seniori sa od začiatku projektu registrovali seniori nad 65 rokov, pretože ich motivácia vzdelávať sa vo vyššom veku sa nevytratila. Zároveň na školenia sú registrovaní aj zdravotne znevýhodnení vo veku od 18 rokov, ktorí majú rovnaký záujem naďalej sa vzdelávať v digitálnych zručnostiach a začleniť sa plnohodnotne do používania technologických zariadení a internetu.

Školenia sú realizované v rámci projektu „Zlepšovanie digitálnych zručností seniorov a distribúcia Senior tabletov“, ako investícia č. 7, K 17, ktorá je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Prečítajte si viac informácií o školeniach a celom projekte.

 

 

Autor: (Zdroj: MIRRI, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o finančnú podporu z Fondu LIENKA POMOCI
SOCIA – Nadácia na podporu sociálnych zmien na jeseň 2016 organizovala 7. ročník kampane STAROBA SA NÁS DOTÝKA.
viac
04.07.2019
Barokový mostík v Stupave v rekonštrukcii
Bratislavský samosprávny kraj revitalizuje park stupavského kaštieľa, kde sídli župný Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov. Park z 18. storočia je národnou kultúrnou pamiatkou, má prírodno-krajinársky ráz a tvorí celok s okolitými lesmi.
viac
15.04.2023
Začína sa testovanie digitálnych zručností v strednej a východnej Európe
Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania SR 13. apríla spustila dvanásty ročník IT Fitness Testu. Historicky po prvý raz si tak budú môcť úroveň svojich digitálnych zručností otestovať všetci žiaci a učitelia základných, stredných a vysokých škôl na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Poľsku a
viac
18.08.2023
Mesto pokračuje v projekte Senior karta, registrácia bude v septembri
Breznianska samospráva spustila pred rokom projekt Senior karta, ktorého cieľom bolo podporiť a zviditeľniť drobných podnikateľov a zároveň pomôcť seniorom. Držiteľom karty poskytujú prevádzky rôzne zľavy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %