Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.12.2023 09:50

Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia otvoria 23. decembra


Snímka zdroj: vobraze.sk


Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese otvoria 23. decembra. TASR to v piatok potvrdil konateľ František Auxt s tým, že ceny lístkov na vlek tento rok nemenili.


Ako uviedol, v súčasnosti je na kopcoch 25 centimetrov prírodného snehu a technický začali striekať pred dvomi týždňami. Doteraz podľa jeho slov zasnežovali spolu 120 hodín. "Je to ideálne, keď sa zmieša prírodný a umelý sneh," objasnil a dodal, že spolu majú v stredisku 11 snežných diel.         

Aktuálne je na Kokave-Línii päť vlekov a jeden menší s konopným lanom, ktorý je možné využívať zadarmo. Podotkol, že približne 30 percent z celkového počtu návštevníkov lyžiarskeho strediska tvorí maďarská klientela, ktorá toto zariadenie vyhľadáva aj pre jeho rodinnú atmosféru. Neďaleko strediska sa nachádza ešte jeden vlek, ľudovo nazývaný "Strojár" podľa rovnomennej chaty, ktorá bola za minulého režimu postavená v lokalite Kokava-Háj. Ten však už roky nie je v prevádzke.         

Lyžiarske stredisko Kokava-Línia vzniklo v 80. rokoch 20. storočia, keď bol na kopci Homračka postavený prvý vlek. V súčasnosti má podľa údajov prevádzkovateľa zjazdovky ľahkej náročnosti s celkovou dĺžkou okolo dvoch kilometrov v nadmorskej výške 600 až 800 metrov. Celková prepravná kapacita vlekov je okolo 1200 osôb za hodinu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Umelecký tábor Letavy otvorí svoj 35. ročník
Viacero umeleckých dielní zameraných na rôzne druhy a žánre umení prinesie aktuálny 35. ročník letného umeleckého tábora Letavy, ktorý sa 2. až 9. augusta uskutoční v rekreačnom stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
08.12.2023
Tradično-netradičné otvorenie zimnej sezóny v stredisku Jasná na Chopku
Druhého decembra bola oficiálne zahájená zimná sezóna v regiónoch Horehronie a Liptov, ktorá sa niesla v duchu tradícií, prostredníctvom najvyššie položenej módnej prehliadky tradičných ľudových odevov z oboch regiónov.
viac
09.12.2023
Lyžiarsku sezónu na Martinských holiach otvoria počas tohto víkendu
Lyžiarsku sezónu v stredisku Winter Park Martinky na Martinských holiach otvoria počas nastávajúceho víkendu (9. - 10. 12.). Podľa riaditeľa strediska Petra Hudeca sú po technickej stránke na sezónu 2023/2024 pripravení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %