Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.07.2020 11:45

Umelecký tábor Letavy otvorí svoj 35. ročník


Snímka zdroj: (letavy.sk).


Viacero umeleckých dielní zameraných na rôzne druhy a žánre umení prinesie aktuálny 35. ročník letného umeleckého tábora Letavy, ktorý sa 2. až 9. augusta uskutoční v rekreačnom stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese.


Ako uvádzajú organizátori, podujatie sa im podarilo pripraviť napriek pandémii nového koronavírusu.

„Letavy už dávno nie sú len letným táborom výtvarníkov. Patria k nim dielne kresby, maľby či keramiky. Medzi tradičnými dielňami je aj herecká tvorba, digitálna fotografia, hudobno-textárska či tanečná tvorba, ako aj pantomíma, literárna a bábkarská dielňa. Najväčší záujem je o tanečnú a herecko-režijnú tvorbu,“ vymenovali organizátori. Dodali, že v tomto roku nezaradili z dôvodu pandémie žiadne nové dielne.

Letavy založili v roku 1985 študenti z Banskej Bystrice ako plenér bývalých študentov školy. Postupne sa však rozrástol a podľa údajov organizátorov vznikol najväčší umelecký tábor na Slovensku aj v Európe, nielen z hľadiska počtu účastníkov, ale i množstvom ponúkaných dielní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
Parasport24 tour odštartuje vo Vršatskom Podhradí
Trinásty ročník najväčšieho športovo–charitatívneho podujatia na Slovensku, Parasport24 tour, odštartuje tento rok z Vršatského Podhradia v Ilavskom okrese. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v nedeľu 31. mája, podujatie potrvá do 3. júna.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
24.08.2020
Memoriál Stopami ukrývaných detí pripomenie príbeh cesty za slobodou
Občianske združenie Post Bellum pripravilo po vzore memoriálu Vrba – Wetzler týždňové podujatie pripomínajúce príbeh Pavla Eliho Vaga, jeho staršej sestry Ester a ďalšej rodiny, ktorí počas druhej svetovej vojny unikli pred transportom do koncentračného tábora.
viac
09.12.2023
Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia otvoria 23. decembra
Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese otvoria 23. decembra. TASR to v piatok potvrdil konateľ František Auxt s tým, že ceny lístkov na vlek tento rok nemenili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %