Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.05.2020 02:36

Parasport24 tour odštartuje vo Vršatskom Podhradí


Plagát podujatia.


Trinásty ročník najväčšieho športovo–charitatívneho podujatia na Slovensku, Parasport24 tour, odštartuje tento rok z Vršatského Podhradia v Ilavskom okrese. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v nedeľu 31. mája, podujatie potrvá do 3. júna.


Ako informoval organizátor podujatia Miroslav Buľovský, Parasport24 tour pomáha zdravotne hendikepovaným športovcom, ale aj sociálne slabším rodinám na celom Slovensku.

„Na začiatku sme akciu vytvorili, aby sme robili osvetu o živote ľudí s hendikepom. Za roky organizácie prerástla naša akcia do podpory ľudí s hendikepom a sociálne slabších rodín. Mám veľkú radosť, že sa nám Parasport24 tour opäť podarilo zorganizovať. Komunita hendikepovaných športovcov vďaka tomu už tradične aj s podporou osobností sadne na niekoľko dní na bicykle a každý deň bude na naplánovaných zastávkach pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú,” doplnil Buľovský s tým, že pre aktuálnu situáciu pôjde tento rok cyklistický pelotón iba naprieč Trenčianskym krajom.

Parasport24 tour každoročne pomôže desiatkam ľudí sumou niekoľko tisíc eur. Tento rok pomôžu rodinám v Zamarovciach, Nemšovej, Pruskom a v Mikušovciach, kde sociálne komisie obcí vybrali, kto pomoc potrebuje.

„Pravidelne nás podporujú osobnosti, ako Zuzana Vačková, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík,  Marianna Ďurianová, Martin Harich, Sima Martausová, Danka Barteková či Jakub Petraník. Tento rok nás prvýkrát podporí aj herec Juraj Bača, ako aj najznámejší trenčianski hokejisti,” doplnil Buľovský.

Občianske združenie Parasport24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2019
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho krajas prívlastkom legendárny, sa uskutoční v utorok 1. októbra 2019, kedy sa už po šiestykrát otvoria brány župného úradu v Trenčíne širokej verejnosti.
viac
06.06.2020
Parasport24 tour pomohol tisíckami eur hendikepovaným a sociálne slabým
Desiatky cyklokilometrov naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom a 5000 eur rozdelených sociálne slabým rodinám má za sebou 13. ročník benefičného projektu Parasport24 tour.
viac
10.11.2020
Verejnosť v núdzi môže o pomoc požiadať krajskú nadáciu
Nadácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) pre podporu rodiny funguje aj v čase pandémie nového koronavírusu. Psychologické, právne či sociálne poradenstvo vzhľadom na bezpečnostné opatrenia poskytuje telefonicky či e-mailom.
viac
30.08.2021
Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji
Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %