Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.08.2021 04:00

Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji


Ilustračná snímka: (tasr).


Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.


Pre pandemickú situáciu bude tento rok cyklistický pelotón, zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností, pomáhať iba v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK).

Ako informoval organizátor a šéf občianskeho združenia Miroslav Buľovský, charitatívne cyklojazdy v rámci 14. ročníka podujatia odštartujú v utorok (31. 8.) a potrvajú do 3. septembra. V tomto roku sa organizátori rozhodli skrátiť trasu a nemeniť ubytovacie zariadenie.

„Keďže sme pre pandémiu museli pripraviť opäť skrátenú verziu, cyklisti prejdú 150 kilometrov. Trasa povedie cez Trenčiansky kraj, keďže je to dlhodobo kraj, ktorý nám vychádza v ústrety vždy, keď to potrebujeme,“ uviedol Buľovský.

K pelotónu sa každoročne pripája množstvo známych osobností z rôznych oblastí verejného života – herci, speváci, hudobníci či moderátori. Tentoraz si zabicyklujú športovkyňa Danka Barteková, herečky Bibiana Ondrejková a Zuzana Vačková, herec Juraj Bača, moderátor Patrik Herman či speváci Martin Harich a Jakub Petraník.

„Určite sa stretneme s ľuďmi, ktorí potrebujú pomoc v danej obci, kde budeme stáť. Teším sa aj na stretnutia so žiakmi základných či stredných škôl, ktoré budú aktuálne začínať nový školský rok. Tým akcia spĺňa aj charakter osvety ľudí s hendikepom a zároveň charakter pomoci sociálne slabším rodinám. Podujatie nielen pomáha, ale aj inšpiruje. Sme veľmi radi, že sme motivovali aj mnohých ďalších, ktorí podobným spôsobom športujú,“ doplnil Buľovský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
28.05.2020
Parasport24 tour odštartuje vo Vršatskom Podhradí
Trinásty ročník najväčšieho športovo–charitatívneho podujatia na Slovensku, Parasport24 tour, odštartuje tento rok z Vršatského Podhradia v Ilavskom okrese. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v nedeľu 31. mája, podujatie potrvá do 3. júna.
viac
06.06.2020
Parasport24 tour pomohol tisíckami eur hendikepovaným a sociálne slabým
Desiatky cyklokilometrov naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom a 5000 eur rozdelených sociálne slabým rodinám má za sebou 13. ročník benefičného projektu Parasport24 tour.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %