Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
06.06.2020 02:15

Parasport24 tour pomohol tisíckami eur hendikepovaným a sociálne slabým


Snímka zdroj: (parasport24.com).


Desiatky cyklokilometrov naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom a 5000 eur rozdelených sociálne slabým rodinám má za sebou 13. ročník benefičného projektu Parasport24 tour.


Pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartoval 31. mája a skončil sa 3. júna vo Vršatskom Podhradí v Ilavskom okrese.

Ako informoval organizátor podujatia Miroslav Buľovský, naprieč Trenčianskym krajom pomáhali vďaka rôznym grantom, partnerom a akciám hendikepovaným a sociálne slabým aj Zuzana Vačková, Danka Barteková, Jakub Petraník a prvýkrát Juraj Bača. Parasport24 tour mal zastávky v obciach Zamarovce, Nemšová, Mikušovce, Skalka nad Váhom a v kúpeľoch Trenčianske Teplice. Tento rok prešli cyklisti z dôvodu pandémie „len“ desiatky kilometrov.

„Každý rok je atmosféra skvelá. A to hlavne preto, že sa snažím do nášho tímu vyberať ľudí, ktorí sú naladení robiť veci podobne ako ja, s pozitívnou emóciou. Bolo nás spolu 40 a každý prispel rovnako sebou a spoločne sme pomáhali. A vytvárali tak opäť niečo pre ľudí. Všetci sme plní skvelých zážitkov spoločne s ľuďmi, ktorým sme pomáhali,“ uviedol Buľovský.

Občianske združenie Parasport24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov na vlastný rozvoj. Tento rok plánuje Parasport24 od septembra ďalšie prednášky po stredných školách. V novembri chystá ôsme pokračovanie projektu Hudba bez bariér, tentoraz v Spišskej Novej Vsi s hlavným účinkujúcim Tomášom Klusom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
Parasport24 tour odštartuje vo Vršatskom Podhradí
Trinásty ročník najväčšieho športovo–charitatívneho podujatia na Slovensku, Parasport24 tour, odštartuje tento rok z Vršatského Podhradia v Ilavskom okrese. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v nedeľu 31. mája, podujatie potrvá do 3. júna.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
30.08.2021
Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji
Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %