Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.08.2020 09:05

Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur


Sídlo PSK.


Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.


Ide o zvyšnú sumu v rámci výzvy pre región. Milión eur rozdelili ešte v júni. Podporili vtedy obnovu kultúrnych pamiatok UNESCO a národných kultúrnych pamiatok.      

Celkovo bolo na Úrad PSK doručených v troch spomenutých programoch 85 žiadostí o poskytnutie dotácie. Komisia schválila 73 z nich, ktoré splnili podmienky, a finančne navrhla podporiť 58.      

„Každý jeden program mal svojich odborných hodnotiteľov, z ktorých každý sa mohol vyjadriť bodovým hodnotením, a potom výsledok aritmetického priemeru vytvoril poradové číslo s následnými navrhovanými sumami,” uviedla vedúca odboru strategického rozvoja a projektového riadenia Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Martina Slivková.      

„Celková suma projektov dosiahla takmer 11,3 milióna eur, pričom suma požadovaná ako dotácia od PSK bola vo výške viac ako 4,75 milióna eur,” uviedla Slivková s tým, že najviac financií išlo na projektové dokumentácie cyklotrás, ktoré chcú aj naďalej podporovať.      

„Sme radi, že takto môžeme pomôcť starostom, ktorí nemajú finančné prostriedky na predprojektovú fázu, ktorá je finančne dosť náročná. Veríme, že všetky žiadosti týkajúce sa projektovej dokumentácie budú zrealizované, a aby výzva, ktorá by mala vyjsť na budúci rok z ministerstva dopravy, bola pre nich reálna a mohli sa zapojiť,” povedala Slivková.      

V programe podpory cyklodopravy a cykloturizmu poslanci rozdelili milión eur. Najviac, 106.000 eur, získala obec Spišská Teplica na cyklistický chodník Spišská Teplica – Poprad. Mesto Humenné dostalo na rekonštrukciu cyklochodníka a jeho predĺženie do prímestskej rekreačnej oblasti Hubková 105.000 eur a Stará Ľubovňa získala na cyklotrasu Za vodou 94.000 eur.      

V programe týkajúcom sa zvýšenia kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti uspelo iba sedem projektov v celkovej sume 105.000 eur. Poslanci preto zvyšných 95.000 eur presunuli do programu výstavby a rekonštrukcie športovísk.      

Najvyššiu dotáciu v spomenutom programe získalo mesto Prešov na časť rekonštrukcie zimného štadióna, a to 175.000 eur. Na zastrešenie existujúcej ľadovej plochy získalo mesto Svidník 150.000 eur a mesto Lipany na zakrytie malej hokejovej haly 120.000 eur. Mesto Snina dostalo na vybudovanie mestskej plavárne sumu 115.000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
PSK nezrušil grantové výzvy, časť peňazí však nerozdelí
Prešovskí krajskí poslanci odsúhlasili na pondelkovom (25. 5.) rokovaní viacero zmien v poskytovaní dotácií z rozpočtu kraja. Granty pre obce, mestá, organizácie a cirkvi ostali zachované.
viac
12.01.2021
O dotácie PSK sa budú môcť žiadatelia uchádzať v troch programoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v tomto roku prerozdelí v rámci svojho dotačného programu z vlastných príjmov štyri milióny eur.
viac
04.05.2021
PSK podporil projekty v regiónoch za 1,28 milióna eur
Prvý tohtoročný balík peňazí do regiónov z krajských dotačných výziev odklepli poslanci Prešovského samosprávneho kraja v pondelok 3. mája. Podporili 478 žiadostí v celkovej hodnote 1,28 milióna eur. A to v rámci Výzvy Mikroprogram PSK.
viac
22.06.2021
PSK podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 2,4 milióna eur
Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili v rámci Výzvy pre región sumu 2,4 milióna eur. Dotácie rozdelili na zámery v štyroch programoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %