Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.08.2020 12:48

Stredovek v Petržalke ukáže dobových šermiarov


Plagát podujatia.


Na Stredoveku v Petržalke vás prevedú obdobiami od Veľkej Moravy až po obdobie vlády Karola Róberta.


Atmosféru stredoveku budú môcť Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta zažiť aj tento rok. V blízkosti vojenského bunkra B-S 4 „Lány“, pri hraničnom priechode Berg budú už túto sobotu, 22. augusta, dominovať dobové tábory šermiarskych skupín z viacerých kútov Slovenska a Čiech. Nechýbať bude ani bohatý celodenný program pre malých aj veľkých.

Kultúrne podujatie „Stredovek v Petržalke“, ktoré aj vďaka lokalite bolo známe kedysi ako „Stredovek v Sade“ ponúkne návštevníkom zaujímavé šermiarske vystúpenia, turnaj peších bojovníkov, lukostrelecký turnaj, či hlavný bod programu, ktorým bude stredoveká poľná bitka, ktorej sa zúčastnia desiatky bojovníkov. Nadšenci histórie budú odetí v dobových odevov od čias Veľkej Moravy až po obdobie vlády Karola Róberta. Počas prestávok v programe bude atmosféra stredoveku tiež všade prítomná. V dobom tábore bude možné všimnúť si aj repliky zbraní, zbrojí či remeselných potrieb. Práve remeselníci sú tiež neodmysliteľnou súčasťou podujatia „Stredovek v Petržalke“. Nebude chýbať ani občerstvenie v podobe osviežujúcich nápojov.

Program oficiálne trvá od 9:00, kedy sa symbolicky otvoria brány tábora pre verejnosť a bude trvať až do 20:00. Počas programu bude možné navštíviť aj blízke Múzeum Petržalského opevnenia v bunkri B-S 4 „Lány“ s odborným výkladom.

Program:

9:00 Zahájenie programu

9:30 Nácvik bitky

10:15 Turnaj peších bojovníkov

12:00 Šermiarske vystúpenie Pomätená (SDŠ Argyll)

14:00 Turnaj družín – buhurt

15:00 Trh otrokov (DS Satyros)

16:00 Stredoveká poľná bitka

17:30 Lukostrelecký turnaj

18:30 Šermiarke vystúpenie Bojan a Drahomíra (DS Satyros)

19:30 Skúška bojovníckej všestrannosti

Autor: (Jakub KURUC, spoluorganizátor TRG Gaston)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2020
Zažite čaro Jánskej noci v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, vás pozýva na podujatie, ktoré sa uskutoční 21. júna v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke pod názvom Jánska noc má čarovnú moc.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
11.09.2020
V Rusovciach sa bude opäť cestovať do čias Rímskej ríše
V bratislavských Rusovciach sa v sobotu (12. 9.) návštevníci opäť vrátia o niekoľko storočí do minulosti. Konať sa tam bude totiž 23. ročník medzinárodného historického podujatia Rímske hry – Limes Day 2020.
viac
19.08.2021
Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť
Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %