Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.12.2022 12:35

Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne


Lyžiarske stredisko Krahule.


Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.


"Ceny lístkov sme mierne zvýšili, približne o 10 až 15 percent. Celodenné lístky počas pracovných dní však budú zľavnené," priblížil Urblík. Ako dodal, v porovnaní s nárastom nákladov na prevádzku strediska ide len o kozmetickú úpravu. Napríklad za elektrickú energiu na burze aktuálne platia osemnásobne viac ako pred rokom.

"Nevieme, ako skončí vo výsledku sezóna, nevieme to vôbec odhadnúť. Nemôžeme zavrieť, obávam sa, že tím zaškolených ľudí by sme o rok už naspäť neposkladali," skonštatoval Urblík. Majiteľ strediska prevádzkuje v blízkosti vlekov aj penzión. Ceny za ubytovanie napriek zvýšeným nákladom v porovnaní s vlaňajšou sezónou nemenili.

Lyžiarske stredisko Ski Krahule ponúka návštevníkom päť vlekov a štvorsedačkovú lanovku. Novinkou pre aktuálnu sezónu bude 75-metrový dopravníkový pás pre deti a začiatočníkov, ktorý bude prístupný zadarmo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Letná sezóna plná atrakcií v areáli Delňa začína
Oficiálne slávnostné otvorenie sa uskutoční už 7. júla 2016 o 13. hodine. Pripravených je množstvo sprievodných akcií a letných atrakcií.
viac
24.10.2016
Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.
viac
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
02.12.2023
Lyžiarske stredisko Jahodná spustí sezónu na Mikuláša
Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach spustí lyžiarsku sezónu v stredu (6. 12.) otvorením detskej zjazdovky. Pre TASR to potvrdil vedúci strediska Rastislav Kohan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %