Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
24.07.2024 05:10

Obnovu Mýtneho domčeka v Starom Meste by mohli dokončiť koncom júla


Snímka zdroj: TASR


Obnovu Mýtneho domčeka pri Starom moste na staromestskom brehu Dunaja v Bratislave, ktorý je dlhodobo nevyužívaný, by mohli dokončiť koncom júla. Uviedol to hovorca Bratislavy Peter Bubla.


S ukončením stavebných prác sa pôvodne predpokladalo už koncom apríla, termín predlžili nepredvídané náhradné riešenia v objekte i konzultácie s pamiatkarmi.         

"Predĺženie termínu opráv spôsobili náhradné riešenia v objekte, ktoré z dôvodu staršej stavby nebolo možné predvídať v pôvodnej projektovej dokumentácii. Tieto riešenia si vyžadovali nové odsúhlasenia a konzultácie cez krajský pamiatkový úrad," skonštatoval Bubla.         

Po dokončení stavebných prác by malo následne hlavné mesto odovzdať priestory ich novému nájomcovi, spoločnosti Voxar. Tá vzišla v obchodnej verejnej súťaže. V súťažnom návrhu uviedla ako účel nájmu prevádzkovanie kaviarne so sezónnou ponukou zmrzliny, kávy, koláčov, vína, nealko nápojov a ostatných pochutín lokálnej výroby. Zmluvu o nájme s ňou hlavné mesto uzatvorilo už vo februári.         

Naopak, v prípade Mýtneho domčeka na petržalskej strane Dunaja odstúpilo hlavné mesto od zmluvy s doterajším nájomcom. Dôvodom boli porušenia povinností nájomcu uhrádzať nájomné. Odstúpenie od zmluvy schválilo ešte koncom júna bratislavské mestské zastupiteľstvo.         

"Hlavné mesto po schválení predmetného odstúpenia od zmluvy o nájme nebytových priestorov zaslalo nájomcovi odstúpenie od predmetnej nájomnej zmluvy. Odstúpenie nadobúda účinnosť dňom doručenia druhej zmluvnej strane, čím zmluva zaniká," poznamenal Bubla.         

Hlavné mesto po riadnom odovzdaní nebytových priestorov nájomcom posúdi ich technický stav a následne plánuje vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž. Účel nájmu zatiaľ nemá špecifikovaný. "Čo sa týka účelu využitia tohto nebytového priestoru, hlavné mesto ešte zvažuje, s akým cieľom bude vyhlásená súťaž," doplnil Bubla.

Nájomnú zmluvu s doterajším nájomcom uzatvorilo hlavné mesto v januári 2011.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2022
Staré Mesto pokračuje v obnove Medickej záhrady
Bratislavské Staré Mesto pokračuje v obnove Medickej záhrady, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Od pondelka (10. 10.) začali s výmenou mlatových chodníkov pri Ulici 29. augusta.
viac
10.11.2022
Na rekonštruovanú Michalskú vežu sa vrátia zvony
Na Michalskú vežu v Bratislave, ktorá prechádza generálnou rekonštrukciou, sa vrátia aj zvony. Osadia ich vo štvrtok (10. 11.). Väčší z nich zrekonštruovali, menší je vernou kópiou pôvodného, ktorého oprava nebola pre jeho značné poškodenie možná.
viac
12.07.2023
Petržalka získala vyše milióna eur na obnovu plavárne ZŠ Pankúchova
Bratislavská Petržalka získala viac ako milión eur na obnovu plavárne na základnej škole (ZŠ) na Pankúchovej ulici. Ide o dotáciu z Fondu na podporu športu (FNPŠ), mestská časť ju musí vyčerpať do konca roka 2025.
viac
19.08.2024
Ukončenie obnovy Mýtneho domčeka odhaduje mesto až koncom septembra
Obnovu Mýtneho domčeka pri Starom moste na staromestskom brehu Dunaja v Bratislave, ktorý je dlhodobo nevyužívaný, by mohli dokončiť až koncom septembra. Pre TASR to uviedli z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %