Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
19.08.2024 10:05

Ukončenie obnovy Mýtneho domčeka odhaduje mesto až koncom septembra


Snímka zdroj: Bratislavský samosprávny kraj


Obnovu Mýtneho domčeka pri Starom moste na staromestskom brehu Dunaja v Bratislave, ktorý je dlhodobo nevyužívaný, by mohli dokončiť až koncom septembra. Pre TASR to uviedli z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.


Pôvodne odhadované termíny sa viackrát menili, dôvodom boli nepredvídané náhradné riešenia v objekte i konzultácie s pamiatkarmi. Naposledy sa spomínal koniec júla.        

Oprava a údržba Mýtneho domčeka stále pokračuje. Dokončenie prác predpokladáme koncom septembra 2024, pričom následné otvorenie prevádzky je už v gescii samotného nájomcu," priblížilo hlavné mesto.

Práce predĺžilo aj zistenie, že je potrebné vyrobiť ďalšie dve repliky okien. Pôvodné okná sa totiž pri reparácii podľa magistrátu úplne rozpadli (spráchnivené drevo). Následne na to museli byť zväčšené otvory na osadenie nových okien, spätne vyspravené ostenie okolo okien i osadený nový nadokenný preklad. Spojená s tým bola aj výroba a osadenie nových parapetov.         

Po dokončení stavebných prác by malo následne hlavné mesto odovzdať priestory ich novému nájomcovi, spoločnosti Voxar. Tá vzišla z obchodnej verejnej súťaže. V súťažnom návrhu uviedla ako účel nájmu prevádzkovanie kaviarne so sezónnou ponukou zmrzliny, kávy, koláčov, vína, nealko nápojov a ostatných pochutín lokálnej výroby. Zmluvu o nájme s ňou hlavné mesto uzatvorilo už vo februári.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2020
Občania môžu do konca septembra predkladať žiadosti o dotáciu
Občania Detvy môžu do konca septembra predkladať žiadosti o dotáciu z rozpočtu mesta na rok 2021. Podľa všeobecne záväzného nariadenia (VZN) môže samospráva poskytnúť peniaze na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti. Výzvu zverejňuje mesto na svojej oficiálnej webstránke.
viac
27.01.2022
Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna
Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou.
viac
09.02.2023
Ukončili obnovu radničnej kaplnky, v minulosti tam bola kancelária
V Banskej Štiavnici ukončili po vyše pol roku obnovu jednej z najcennejších častí tamojšej radnice – Kaplnky sv. Anny. Práce vyšli na 265 000 eur, dotáciu poskytlo Ministerstvo financií SR a peniaze zo svojho rozpočtu vyčlenilo aj mesto Banská Štiavnica.
viac
24.07.2024
Obnovu Mýtneho domčeka v Starom Meste by mohli dokončiť koncom júla
Obnovu Mýtneho domčeka pri Starom moste na staromestskom brehu Dunaja v Bratislave, ktorý je dlhodobo nevyužívaný, by mohli dokončiť koncom júla. Uviedol to hovorca Bratislavy Peter Bubla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %