Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
16.09.2024 02:15

Budovu MsÚ v Humennom obnovia takmer za 3,2 milióna eur


Snímka zdroj: mesto Humenné


Budovu Mestského úradu (MsÚ) v Humennom obnovia takmer za 3,2 milióna eur. Mesto v týchto dňoch rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne odovzdania staveniska, s prácami by sa malo začať ešte v tomto roku.


Informoval o tom Marián Škuba z tlačového referátu MsÚ s tým, že počas realizácie projektu bude potrebné celý úrad presťahovať.         

Projekt, ktorý je stopercentne krytý z Plánu obnovy a odolnosti SR, by mali ukončiť na budúci rok. Okrem zateplenia budovy, výmeny a obnovy povrchov fasády sa ráta aj s výmenou okenných a dverných výplní a zasklených stien. "Projekt rieši výmenu vykurovacej sústavy, zdravotechniky, elektrických rozvodov. V rámci malej sály je navrhnutá nová vzduchotechnika, ktorá rešpektuje pôvodné inštalačné kanály. Vzduchotechnika bude riadená systémom merania a regulácie. Projekt taktiež rieši návrh fotovoltiky, ktorá bude umiestnená na najvyššej časti objektu, a pribudne aj nový bleskozvod," priblížil Škuba. Súčasťou projektu sú i drobné stavebné zmeny v interiéri a exteriéri budovy.         

Zamestnanci úradu sa dočasne presťahujú do priestorov obchodnej akadémie. "Dôvod sťahovania je jednoduchý, počas rekonštrukcie nemôžu byť na stavenisku či už zamestnanci alebo verejnosť. Samospráva nenašla dostatok voľných priestorov v mestských budovách, sťahovanie na viaceré miesta by spôsobilo zvýšenie nákladov na sťahovanie, sťaženie poskytovania služieb občanom i komunikáciu medzi odbormi MsÚ," zdôvodnil Škuba. Náklady na sťahovanie pritom dosiahnu približne 62.000 eur. V náhradných priestoroch bude úrad deväť mesiacov. Klientske centrá budú otvorené v rovnakých dňoch i časoch ako doposiaľ.         

V súčasnosti prebiehajú rokovania s budúcim zhotoviteľom stavby o postupe prác, termíne a spôsobe uvoľnenia priestorov pre realizáciu stavby. "Do konca septembra 2024 k žiadnemu sťahovaniu MsÚ nedôjde," uzavrel Škuba.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2017
Sabinovská radnica v novom šate
V týchto dňoch boli úspešne ukončené práce na obnove fasády národnej kultúrnej pamiatky – historickej budovy Mestského úradu v Sabinove na Námestí slobody č. 57.
viac
03.06.2020
Ikonický "Vihorlat" dostane novú podobu
Jedna z emblematických budov na Námestí slobody v Humennom sa po rokoch dočká rekonštrukcie. "Vihorlat", starším ročníkom známy aj ako "u Sodomku", získa v prvej fáze svojej rekonštrukcie novú fasádu, okná i strechu. Z chátrajúcej budovy má vzniknúť spoločensko-kultúrne centrum.
viac
19.12.2022
Mesto pripravuje realizáciu viacerých projektov obnovy s podporou štátu
Mesto Humenné sa pripravuje na realizáciu viacerých projektov obnovy, ktoré chce refinancovať s podporou štátu.
viac
11.01.2023
Environmentálny fond poskytne dotáciu na zateplenie verejných budov
Environmentálny fond (EF) poskytne dotáciu na zateplenie verejných budov. Finančná podpora do výšky 400 000 eur na jednu žiadosť má pomôcť aj k znižovaniu emisií skleníkových plynov. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie a propagácie Tamara Lesná.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %