Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.03.2021 11:25

Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.


Ako vyplýva z dôvodovej správy schváleného materiálu, jestvujúci športový areál na Laboreckej ulici na Sídlisku III využívajú žiaci základnej školy a široká športová verejnosť. „Športové plochy sú aktívne využívané, avšak ich vek a absencia multifunkčných športových plôch si vyžaduje komplexnú rekonštrukciu,” ozrejmuje dokument.

V rámci plánovaného projektu uvažuje mesto s realizáciou multifunkčného a hokejbalového ihriska, 200 metrov dlhej oválnej bežeckej dráhy a tiež s osvetlením areálu.

„Predpokladané celkové náklady projektu predstavujú 183 340 eur,” uvádza dôvodová správa s tým, že výška dotácie, o ktorú sa bude mesto uchádzať, predstavuje polovicu z tejto sumy, druhú polovicu a prípadné neoprávnené výdavky bude samospráva financovať z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
28.06.2022
Kraj spustil veľký cestný projekt pod Tatrami za takmer 43 miliónov eur
Prešovský samosprávny kraj začal s realizáciou projektu rekonštrukcie tzv. Cesty Slobody, ktorý predstavuje jednu z najväčších investičných akcií v doprave na území kraja za ostatné roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %