Streda 26.06.2024
Dnes má meniny 
Adriána
°C
23.05.2024 07:50

Festival Degustorium ponúkne remeselné potraviny


Ilustračná snímka, zdroj: degustorium.sk


Niekoľko desiatok rodinných fariem, manufaktúr, vinohradníkov, vinárov i špecializovaných dovozcov kvalitných potravín bude hostiť festival remeselných potravín Degustorium, ktorý bude v Kravanoch nad Dunajom 25. mája.


Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia Slow Food Pressburg, na podujatí sa zúčastnia aj environmentalisti, odborníci na výživu i šéfkuchári.         

Festival sa v areáli Dunajského korza začína o 10.00 h a potrvá do 19.00 h. Návštevníci si budú môcť vychutnať dobré jedlo pri degustácii jedál a nápojov, na senzorických workshopoch a tiež pri počúvaní inšpiratívnych diskusií. "Tradičná remeselná potravina tvorí súčasť našej kultúrnej identity a mala by dominovať našim sviatočným, ale i tým všedným dňom. Roľníci i rodinné farmy, ktoré hospodária na pôde trvalo udržateľným spôsobom a remeselní výrobcovia musia byť podporovaní a tradičný spôsob výroby, ktorý je súčasťou nášho kultúrneho dedičstva, chránený a zvýhodňovaný," skonštatovala Petra Molnárová, ktorá vedie občianske združenie Slow Food Pressburg.         

Ako doplnila, návštevníci festivalu si budú môcť okrem dobrého jedla a pitia užiť aj bohatý sprievodný program. "Okrem špecializovaných prednášok to budú aj stretnutia so šéfkuchármi, remeselníkmi a farmármi zo Slovenska, Maďarska, Talianska i Nemecka. Súčasťou aktivít sú aj medzinárodné diskusie na tému jedla, výživy a gastronómie," dodala Molnárová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Na Koliesku sa predstaví región Myjavy i ĽH Muzička
Lektorský workshop, určený nielen pre študentov etnografie a mladých folkloristov, otvorí vo štvrtok, 4. augusta v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár už 26. ročník obľúbeného festivalu ľudovej kultúry Koliesko.
viac
07.08.2019
Stredoveký festival priblíži históriu mesta a jeho okolia
Bánovce nad Bebravou sa na jeden deň prenesú do stredoveku. Názov festivalu Villa Ben, ktorý bude 17. augusta v mestskom parku, odkazuje na niekdajšie pomenovanie mesta a ponúkne remeslá, šermiarov či dobovú hudbu.
viac
21.08.2019
Bánovce nad Bebravou sa prostredníctvom festivalu preniesli do stredoveku
Bánovce nad Bebravou sa uplynulý víkend preniesli do stredoveku. Festival Villa Ben priniesol v sobotu (17. 8.) do mestského parku rytierske súboje, remeslá či dobovú hudbu.
viac
18.08.2022
Stredoveký festival ponúkne rytierov i dobové tance
Mesto Bánovce nad Bebravou sa 20. augusta symbolicky prenesie do stredoveku. Festival Villa Ben v mestskom parku opäť ponúkne rytierske súboje, lukostreľbu, historické palné zbrane, remeselníkov či ohňovú šou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.21 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.64 %