Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.08.2019 08:10

Stredoveký festival priblíži históriu mesta a jeho okolia


Ilustračný výrez plagátu


Bánovce nad Bebravou sa na jeden deň prenesú do stredoveku. Názov festivalu Villa Ben, ktorý bude 17. augusta v mestskom parku, odkazuje na niekdajšie pomenovanie mesta a ponúkne remeslá, šermiarov či dobovú hudbu.


"Stredovek je historické obdobie opradené mnohými legendami. Nepremeškajte unikátnu príležitosť preniesť sa do čias hudby, ktorú dnes nehrajú v rádiách, a poctivých remesiel, ktoré v sebe nesú čaro histórie. No a, samozrejme, rytierov, dávnych symbolov odvahy a gentlemanských spôsobov," informovalo mesto na svojej webstránke.       

Účinkovať prídu členovia šermiarskych skupín, remeselníci či folklórne súbory. Festivalom bude návštevníkov sprevádzať dobová muzika a množstvo sprievodných atrakcií.

Festival sa začne o 10.00 h sprievodom od námestia k mestskému parku, kde bude na návštevníkov tiež čakať historický tábor, slamený hrad, ukážky bojového umenia, dobová kuchyňa, lukostreľba či remeselné stánky. Súčasťou programu budú i koncerty Strigôňa a Vrbovských vŕb.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2019
Bánovce nad Bebravou sa prostredníctvom festivalu preniesli do stredoveku
Bánovce nad Bebravou sa uplynulý víkend preniesli do stredoveku. Festival Villa Ben priniesol v sobotu (17. 8.) do mestského parku rytierske súboje, remeslá či dobovú hudbu.
viac
15.06.2021
Majstrovstvá v cestnej cyklistike ponúknu i sprievodný program
Spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike (17. 6. - 20. 6.) v Bánovciach nad Bebravou a okolí doplní i sprievodný program. Organizátori pripravili výzvy pre obce po trase pretekov, kultúrne vystúpenia či súťaž pre malých cyklistov. Informovala o tom bánovská samospráva.
viac
18.08.2022
Stredoveký festival ponúkne rytierov i dobové tance
Mesto Bánovce nad Bebravou sa 20. augusta symbolicky prenesie do stredoveku. Festival Villa Ben v mestskom parku opäť ponúkne rytierske súboje, lukostreľbu, historické palné zbrane, remeselníkov či ohňovú šou.
viac
22.09.2022
Témou tohtoročného jarmoku budú dožinky
Témou tohtoročného tradičného jarmoku v Bánovciach nad Bebravou budú ľudové tradície, remeslá a folklór v spojení s ukončením hospodárskej sezóny a oslavou úrody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %