Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
13.09.2024 08:55

Jarmok presunuli, mesto sa pripravuje na možné prudké zrážky


Ilustračná snímka (Zdroj: TASR)


Tradičný jesenný jarmok, ktorý sa mal na námestí vo Zvolene konať už tento piatok (13. 9.) a v sobotu (14. 9.), sa pre nepriaznivé predpovede počasia uskutoční o týždeň neskôr. Informovala o tom zvolenská radnica s tým, že mesto zároveň prijíma opatrenia v súvislosti s možnými prudšími zrážkami.


Tradičný jesenný jarmok, ktorý sa mal na námestí vo Zvolene konať už tento piatok (13. 9.) a v sobotu (14. 9.), sa pre nepriaznivé predpovede počasia uskutoční o týždeň neskôr. Informovala o tom zvolenská radnica s tým, že mesto zároveň prijíma opatrenia v súvislosti s možnými prudšími zrážkami.

"Krízový štáb mesta odporučil zrušenie, prípadne preloženie podujatí, pri ktorých sa očakáva zhromaždenie väčšieho počtu ľudí," uviedlo mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke. Krízový štáb zvolal primátor Vladimír Maňka na základe výstrahy meteorológov pre piatok a sobotu.         

"Rozhodnutie o preložení jarmoku nebolo jednoduché. Vieme, že je obľúbeným podujatím Zvolenčanov, rozhodli sa preto nezrušiť ho úplne, ale presunúť ho o týždeň - aj s rizikom, že predajcov bude menej, keďže už majú rezervované miesta v iných mestách či obciach," vysvetlil Maňka.         

Ako ďalej uvádza samospráva, podľa výstrah sa na území mesta očakáva úhrn zrážok od 70 do 120 milimetrov. Pribudnúť tiež môže protipovodňová výstraha. "Ak sa k tomu pridá prudší vietor, mohlo by to predstavovať nebezpečenstvo. Presunutím jarmoku na iný termín chceme v prvom rade ochrániť bezpečnosť Zvolenčanov i samotných predávajúcich," dodal primátor.         

Mesto sa zároveň pripravuje na príchod ohlasovaného množstva zrážok. "V priebehu dnešného dňa čistíme uličné vpusty, prednostne tie najproblémovejšie. Veríme, že to pomôže odvedeniu vody z našich ciest a chodníkov, ak spadne predpovedané množstvo zrážok," uviedol vedúci odboru dopravy Pavel Brťka.

Vo Zvolene sa už dnes budú plniť aj vrecia s pieskom, základné množstvo má byť pripravené do večera. V pohotovosti je podľa primátora dobrovoľný hasičský zbor, mestská polícia i pracovníci komunálneho strediska. "Budeme veľmi pozorne sledovať hladinu vodných tokov na problémových miestach, aktivizovali sme aj prípravu krízového ubytovania v našom komunitnom centre a na ďalších miestach," doplnil Maňka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2021
Mesto Zvolen pripravuje opatrenia na zmiernenie zmeny klímy
Mesto Zvolen pripravuje opatrenia na zmiernenie zmeny klímy. Keďže sa v uplynulých rokoch rýchlo globálne otepľuje, samospráva buduje dažďové záhrady a nové aleje stromov. Pre TASR to uviedol Branislav Mikšík z tlačového oddelenia mesta.
viac
21.07.2022
Po troch rokoch sa uskutoční v meste jarmok
Po troch rokoch sa Stropkovčania dočkajú najvýznamnejšej kultúrno-spoločenskej akcie v meste. Samospáva pripravuje 26. jarmok, ktorý sa uskutoční v dňoch 5. až 7. augusta.
viac
08.03.2023
Šaľa hľadá na jarmok tradičných remeselníkov
Šalianska radnica hľadá tradičných remeselníkov, ktorí by svoje umenie predviedli na pripravovanom mestskom jarmoku. Mestu sa už na špeciálny remeselnícky stánok podarilo získať aj grant v hodnote 3000 eur.
viac
03.05.2023
Zvolen sa pripravuje na spustenie zákazu parkovania na chodníkoch
Mesto Zvolen sa pripravuje na spustenie zákazu parkovania na chodníkoch. Povinnosť, ktorá vyplýva zo zákona, zapracovali v dvoch dopravných projektoch, ktoré si dalo mesto v minulosti spracovať. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %