Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.07.2022 11:40

Po troch rokoch sa uskutoční v meste jarmok


Banner.


Po troch rokoch sa Stropkovčania dočkajú najvýznamnejšej kultúrno-spoločenskej akcie v meste. Samospáva pripravuje 26. jarmok, ktorý sa uskutoční v dňoch 5. až 7. augusta.


"Novodobá jarmočná tradícia začala v Stropkove v lete 1994, kedy sme zorganizovali prvý obnovený jarmok. Za takmer tri desaťročia sa jeho kvalita i prestíž výrazne posunula a dnes si dovolím povedať, že ide o jedno z najatraktívnejších podujatí na severovýchode Slovenska," uviedol šéf organizačného tímu Ladislav Dubas z Mestského úradu v Stropkove.

Jarmok bude situovaný na uliciach Hlavná, Zámocká a Námestie SNP. Popri predajných stánkoch nebudú chýbať ani stánky s občerstvením či obľúbená ulička remesiel v mestskom parku.

V kultúrnom programe vystúpia domáce i zahraničné súbory. Hlavnými účinkujúcimi piatkového programu budú rockové kapely Heľenine oči a Gladiator, v sobotu sa návštevníkom jarmoku predstavia popri iných aj Katarína Knechtová a Peter Bič Projekt.

"Musím skonštatovať, že po troch rokoch vnímame nárast cien väčšiny položiek spojených s technickým zabezpečením jarmoku. Na druhej strane, aj vzhľadom na zložitú situáciu, v ktorej sa v uplynulých troch rokoch ocitli predajcovia tovaru či gastroprevádzky, sme sa rozhodli nezvyšovať poplatky za prenájom predajných miest. Verím, že aj pre nich bude tunajší jarmok vydarený a tešíme sa na všetkých návštevníkov i predajcov," dodal Dubas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2022
Centrum mesta v závere týždňa ožije 20. jarným jarmokom
Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu.
viac
04.08.2022
Do mesta sa vráti Banícky jarmok
Tradičný Banícky jarmok sa v septembri po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu vráti do Prievidze.
viac
19.08.2022
Mesto v piatok a sobotu ožije Zemplínskym jarmokom
Centrum dolného Zemplína ožije počas piatka a soboty (19. - 20. 8.) Zemplínskym jarmokom. Tradičné podujatie, ktoré muselo mať pre pandémiu nového koronavírusu dvojročnú prestávku, sa uskutoční vo svojom 51. ročníku.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %