Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
18.09.2024 10:05

NRSR: Poslanci v závere utorkového rokovania diskutovali o príspevkoch na šport


Snímka zdroj: TASR


Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok v závere ďalšieho rokovacieho dňa 19. schôdze diskutovali o novele zákona o dani z príjmov z dielne skupiny poslancov SNS. Návrh hovorí o tom, že firmy by si mohli príspevky na šport odrátať z daňového základu.


Právnické aj fyzické osoby by si podľa návrhu mohli od základu dane zníženého o odpočet daňovej straty odrátať príspevky v prospech športovej organizácie alebo aj poskytnutia športového náčinia a vybavenia daňovníkom športovej organizácii. Odpočet môže byť v určitých prípadoch zvýšený až o ďalšiu štvrtinu vynaložených nákladov na šport.         

Poslanci si od návrhu v prípade jeho definitívneho schválenia sľubujú väčšiu aktiváciu súkromných zdrojov do sektora športu. "Nové daňové zvýhodnenie, tzv. superodpočet, spočíva v odpočte výdavkov na priame platby daňovníka v prospech športovej organizácie a výdavkov na poskytnutie športového náčinia a vybavenia daňovníkom športovej organizácii. Odpočet výdavkov na podporu športu si môže uplatniť právnická osoba a fyzická osoba s príjmami z podnikania alebo z inej samostatne zárobkovej činnosti," priblížili predkladatelia.         

Zákonodarcovia diskutovali aj o novele zákona o Európskom hlavnom meste kultúry, ktorým sa taktiež mení zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
06.05.2019
Rimavská Sobota rozdelí športovým klubom a kultúrnym subjektom 90-tis. eur
Dokopy 90-tis. eur rozdelí tohto roku športovým klubom a kultúrnym subjektom v meste samospráva Rimavskej Soboty. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
08.12.2020
Prvý podpredseda ZMOS na online diskusii k športu
Prvý podpredseda ZMOS Radomír Brtáň sa zúčastnil online diskusie k športu a aktívnemu tráveniu voľného času v mestách a obciach, ktoré sa uskutočnilo v rámci projektu „Active Local Europe“ realizovaného belgickým mestom Leuven a ďalšími partnermi.
viac
09.05.2022
Legitimita poslancov NRSR je vzhľadom na jeden volebný obvod slabá
Legitimita poslancov Národnej rady (NR) SR je vzhľadom na jeden volebný obvod slabá. Vyhlásil to ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %