Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2019 11:25

Rimavská Sobota rozdelí športovým klubom a kultúrnym subjektom 90-tis. eur


Rimavská Sobota, ilustračná snímka, zdroj: rimaviny


Dokopy 90-tis. eur rozdelí tohto roku športovým klubom a kultúrnym subjektom v meste samospráva Rimavskej Soboty. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.


Z celkového balíka je pre športové kluby určených 50-tis. eur. „Naša komisia zasadala štyrikrát, takže sme sa naozaj vážne, odborne a vecne tomuto venovali,“ uviedol na margo prerozdelenia peňazí poslanec a predseda komisie mládeže a športu Tibor Figei. Dodal, že v prvom kole rozdelili takmer 47-tis eur, zvyšok bude rozdelený v druhom kole.       

Pre kultúrne subjekty bolo určených zvyšných 40-tis eur, z čoho v prvom kole komisia školstva a kultúry rozdelila takmer 33-tis eur. „Boli žiadosti, ktoré nespĺňali podmienky všeobecne záväzného nariadenia. Komisia sa ale jednomyseľne uzhodla, že budeme tolerantní. Nevyradili sme tieto projekty a po doplnení im dáme možnosť v druhom kole,“ podotkol viceprimátor a predseda komisie Ladislav Rigó.       

Ako pokračoval primátor Jozef Šimko, mesto dávalo v roku 2011 na šport 13-tis eur a kultúrnym subjektom neprispievalo žiadnou sumou. „Dnes dávame na športové kluby 50-tis a kultúrnym subjektom sme zatiaľ rozdelili takmer 33-tis eur,“ porovnal Šimko.      

Podľa slov poslanca Jaroslava Bagačku je však takéto prideľovanie pomerne veľkorysé, najmä vzhľadom na obmedzený rozpočet mesta. „V niektorých kluboch to môže vzbudiť pocit, že sme im povinní dávať nejaké príspevky a z toho budú v budúcnosti žiť. Ja si však myslím, že v prvom rade by sa mali opierať o členské a sponzorov,“ podotkol.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2019
Na šport a kultúru samospráva R. Soboty tento rok vynaloží viac ako 735-tis. eur
Viac ako 735-tis. eur minie v tomto roku samospráva Rimavskej Soboty na šport a kultúru v meste. Informoval o tom primátor Jozef Šimko na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva, kde poslanci schvaľovali dotácie športovým klubom a kultúrnym subjektom na druhý polrok 2019.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
26.09.2022
BBSK získal na cyklotrasu z Poltára do R. Soboty ďalších takmer 5 miliónov eur
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal z eurofondov dotáciu na druhú etapu cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
30.08.2023
Mesto bude môcť na obnovu domu kultúry čerpať takmer 3,8 milióna eur
Mesto Rimavská Sobota bude môcť čerpať takmer 3,8 milióna eur na komplexnú rekonštrukciu domu kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %