Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.08.2023 07:00

Mesto bude môcť na obnovu domu kultúry čerpať takmer 3,8 milióna eur


Snímka zdroj: (rimava.sk).


Mesto Rimavská Sobota bude môcť čerpať takmer 3,8 milióna eur na komplexnú rekonštrukciu domu kultúry.


Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva s tým, že mesto splnilo podmienky poskytnutia prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti v rámci výzvy na obnovu verejných, historických a pamiatkovo chránených budov.

"V rámci tejto rekonštrukcie dôjde k výmene okien, zatepleniu fasády, zatepleniu a opravy strechy a kompletnej regulácii vykurovacieho systému vrátane klimatizácie," priblížila samospráva s tým, že celková suma poskytnutých finančných prostriedkov predstavuje približne 3 770 000 eur.

Dom kultúry v Rimavskej Sobote sa nachádza na Námestí Š. M. Daxnera a je sídlom Mestského kultúrneho strediska Rimavská Sobota. Výstavba objektu sa začala v roku 1973 a v rámci akcie Z na nej participovali i obyvatelia mesta. Kultúrny stánok bol skolaudovaný v roku 1985.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
08.08.2016
V Očovej finišujú s rekonštrukciou kultúrneho domu
Koncom augusta by mali ukončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v Očovej v okrese Zvolen. Obec na projekt, ktorý má znížiť energetickú náročnosť budovy, postavenej v 50. rokoch minulého storočia, získala dotáciu z Environmentálneho fondu.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
13.01.2021
BBSK zrekonštruuje Dom osvety v Rimavskej Sobote
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zrekonštruuje Dom osvety na Jesenského ulici v Rimavskej Sobote. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková, podľa ktorej kompletnou rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %