Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
12.09.2024 05:55

Račianske vinobranie bude, avšak v komornejšej podobe a v interiéri


Ilustračný obrázok


Bratislavská Rača plánované víkendové (13. - 15. 9.) Račianske vinobranie 2024 nezrušila, podujatie však bude pre avizované predpovede počasia výrazne upravené a v komornejšej podobe.


Informuje o tom starosta Rače Michal Drotován na sociálnej sieti. Mestská časť podľa neho myslí na bezpečnosť návštevníkov, pouličný predaj v stánkoch, pódiá a kolotoče preto nebudú, zároveň však dáva možnosť podporiť miestnych vinárov a vinohradníkov.         

"Verím, že napriek počasiu prídete podporiť našich vinárov a vinohradníkov, ktorí veľmi ťažko pracovali, aby pripravili burčiak, víno a ďalšie produkty. Tým pomôžete aj záchrane vinohradov v Bratislave," konštatuje Drotován.         

Vinobranie sa preto uskutoční v Nemeckom kultúrnom dome, v pivniciach vinárov a vinohradníkov, v obecnej pivnici, Koloničovej kúrií a v Salóne vín Villa Vino Rača. Do priestorov Nemeckého kultúrneho domu bude zároveň presunutý program z "chillout zóny" (obecná záhrada), račianske šachobranie sa presúva do Starej jedálne. Nerušia sa ani výstavy v Červenej lisovni či hasičskej zbrojnici, rovnako ani volejbalový turnaj či karate a kobudo súťaž. Uskutoční sa tiež nedeľná slávnostná svätá omša.         

Mestská časť, naopak, ruší pouličný stánkový predaj v celom rozsahu, kolotoče i hlavnú scénu v amfiteátri. Rovnako tak Kruháč scénu i detskú zónu v parku J. M. Hurbana. Na november presúva futbalový zápas, ruší tiež výstavy ovocia a paličkovanej čipky, vláčik na Rendez, alegorický sprievod aj ukážku lisovania hrozna.         

"Sledujeme, samozrejme, aj situáciu s počasím," poznamenal Drotován s tým, že v pohotovosti je miestny krízový štáb Rače, dobrovoľný hasičský zbor i ďalšie zložky miestneho úradu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
25.02.2020
Prešovská univerzita zrekonštruovala internáty za takmer 4,5 milióna eur
Prešovská univerzita (PU) v Prešove má za sebou najrozsiahlejšiu rekonštrukciu dvoch najväčších internátov za posledných viac ako 40 rokov ich existencie. Ich exteriérová a interiérová obnova stála takmer 4,5 milióna eur.
viac
06.09.2022
V Rači sa opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie
V bratislavskej Rači sa od piatka do nedele (9. - 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.
viac
02.05.2023
Úprava parku na Račianskom mýte si vyžiada výrub i novú výsadbu
Plánovaná úprava parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste si vyžiada aj výrub zanedbaných a inváznych drevín. Ten by sa mal začať v utorok (2. 5.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %